IT-сфера в Україні – одна з найдинамічніших і найперспективніших. За прогнозами експертів, вітчизняний ІТ-ринок стабільно зростатиме на 20-30% щороку, а кількість фахівців збільшиться вдвічі до 2024 р. Основою для подальшого розвитку IT-індустрії, зокрема, є підготовка кадрів і створення нових можливостей для їхнього професійного зростання.

На сьогодні Київська політехніка є лідером IT-освіти у країні. До КПІ ім. Ігоря Сікорського молоді люди приходять за знаннями, досвідом та можливістю створити і вивести на ринок власну інноваційну розробку. Димітр Лукінський – третьокурсник ТЕФ, який навчається за спеціальністю "Інженерія програмного забезпечення" та удостоєний академічної стипендії Президента України, пишається, що навчається в університеті, "який надає багато можливостей для розвитку і навчання, має унікальні програми обміну студентами та подвійного диплома".

"Враховуючи, що IT-сфера розвивається надшвидкими темпами, – говорить Димітр, – я переконаний, що на програмістів завжди буде попит". Також він розповів, що в обраній спеціальності поєднались його уподобання – фізика й математика, які поглиблено викладаються в КПІ. Крім того, він цікавиться комп'ютерною технікою й програмуванням та тенденціями розвитку штучного інтелекту.

Як повідомили в деканаті ТЕФ, рейтинг успішності Димітра Лукінського за результатами останньої сесії становить 95.915 бала. Викладачі характеризують його як ініціативного, наполегливого, цілеспрямованого та працелюбного студента. Вони відзначають, що "Димітр цікавиться науковою діяльністю не тільки у сфері інженерії програмного забезпечення, що є його безпосередньою спеціальністю, але також у сферах екології й енергетики, які є основними для сучасного світу. Це свідчить про гнучкість досліджень студента, який не обмежується лише однією тематикою".

Також про різнобічність інтересів стипендіата свідчать успіхи в олімпіадах з навчальних дисциплін та участь у науково-технічних конференціях. Зокрема, він є переможцем (перше місце): інтернет-олімпіади з англійської мови та фізики (2020, 2021), інтернет-олімпіади з англійської мови та математики (2021), виборов друге місце в інтернет-олімпіаді з англійської мови та хімії (2021), третє місце в університетській студентській олімпіаді з дисципліни "Англійська мова" (2021).
Результати наукової діяльності Д.Лукінського оприлюднені на студентських конференціях: "Визначні досягнення науки і техніки", 2019 р. (доповідь "The changing world of power generation and consumption"); XXI Міжнародній студентській онлайн-конференції "Наука і технології ХХІ століття", 2020 р. ("Thermonuclear power generation"); Всеукраїнській науково-технічній конференції молодих учених, магістрантів та студентів "Науково-технічний прогрес на транспорті", 2021 р. ("Abandoning ICE – is the world ready?").

"Безмежно вдячний учителям з ліцею "Інтелект", які дали мені потужну підготовку до навчання в КПІ, – поділився Димітр, – а також усім викладачам КПІ, які не тільки дають нові знання й навички та допомагають порадами. Вони надихають студентів, викликають захоплення своїм предметом, відкривають незнаний світ науки так, що хочеться зануритися в нього і знайти своє натхнення". Дійсно, краще і не скажеш: тут люблять знання і долучають до цієї любові інших.