1 червня в усьому світі відзначили Міжнародний день захисту дітей. На жаль, день захисту дітей у 2023 році в Україні проходив в умовах війни. Але вона не завадила Благодійному фонду "Розвиток. Діти. Майбутнє" та Державному політехнічному музею імені Бориса Патона організувати з цієї нагоди виставку дитячих малюнків "Малюю майбутнє".

Державний політехнічний музей імені Бориса Патона працює в умовах воєнного стану. На початку війни співробітники музею вжили першочергових заходів безпеки: сховали найцінніші експонати, актуалізували список пріоритетних фондів тощо. Але й нині ДПМ радо зустрічає відвідувачів. Дуже часто це люди, які приїхали зі сходу України, щоби перечекати війну в безпечних областях.

Попри війну, музейна педагогіка в ДПМ продовжує розвиватися та надавати можливість школярам і студентам реалізовувати свій творчий хист і задовольняти свою цікавість. Співробітники музею працюють над умовами безпечного відвідування експозиційних залів.

Відкриття виставки дитячих творів "Малюю майбутнє" саме у Міжнародний день захисту дітей – це і подарунок маленьким талантам, і нагадування суспільству про те, що у нас дуже талановиті діти, і реальна підтримка дитячої творчості та віри у щасливе майбутнє України. Війна торкнулася життя кожного маленького українця, тому в це свято університетський музей підтримав дітей у такий важкий для країни час .

У виставці взяли участь діти НВК "Кияночка" та Центру прикладної освіти "Логос". Програма відкриття була насиченою та цікавою, школярів очікувала екскурсія музеєм та розумово-пізнавальні вікторини "Що ти знаєш про космос?", "Відомі факти про життя вчених КПІ: Ігоря Сікорського, Сергія Корольова, Бориса Патона". Всі учасники отримали сертифікати та подарунки. Були проведені майстер-класи з формування виставки, лекції "Чому та де купують мистецтво?" На завершення діти намалювали картину "Сонячне дитинство", яка стала символом мирного дитинства українських дітей.

Виставка "Малюю майбутнє" прийматиме глядачів до 29 червня.

Оксана Іванець,
технік ДПМ імені Бориса Патона при КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події