Із 3 по 10 грудня 2021 р. в Україні пройшов традиційний Тиждень Франції. У межах його програми українське відділення великої міжнародної компанії "Egis" запросило студентів ІЕЕ КПІ ім. Ігоря Сікорського (спеціальностей 144 "Теплоенергетика" та 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка") на онлайн-зустріч, присвячену можливостям розвитку кар'єри в сфері енергетики.

Зустріч відбулася 9 грудня 2021 р. Представники "Egis Ukraina" розповіли студентам про умови працевлаштування в їхній компанії та програму стажування, а провідні її фахівці з енергетичного напряму – про флагманські проєкти компанії, їх стратегічне значення для України та її регіонів і поділилися з майбутніми колегами досвідом роботи. Спілкування українською та англійською мовами тривало дві години, протягом яких студенти дізналися про ґрунтовний досвід у галузі інжинірингу від експертів, які безпосередньо беруть участь у розвитку інфраструктури країни та модернізації ЖКГ; почули від фахівців про найперспективніші напрями розвитку енергетики країни; обговорили можливості виконання дипломних, курсових проєктів та магістерських дисертацій, у яких темою досліджень можуть бути реальні об'єкти, де впроваджуються проєкти підвищення енергетичної ефективності. Крім того, політехніки поставили організаторам безліч запитань щодо умов співпраці та роботи в режимі часткової зайнятості, термінів контрактів на працевлаштування, соціальних гарантій, оплати праці, напрямів діяльності під час стажування, роботи у філіалах компанії в різних містах України тощо.
Насамкінець студенти, які вивчають тепло-, електротехніку та енергозбереження, отримали контакти відповідальних осіб для складання заявок на участь у стажуванні або подання резюме для потенційного працевлаштування.

Довідково:

"Egis" – це заснована у Франції міжнародна група, яка пропонує послуги інжинірингу, проєктного структурування та експлуатації. У сфері інжинірингу та консалтингу діяльність компанії концентрується на секторах транспорту, міського розвитку, цивільного будівництва, промисловості, водопостачання та водовідведення, захисту навколишнього середовища та енергетики. Її діяльність здійснюється на територіях Європи, Близького Сходу, Америки і навіть Африки та Австралії. Загальна чисельність її персоналу – 15800 співробітників по всьому світу, причому переважна більшість із них – це інженери. Річний оборот – понад 1,2 млрд євро. Український філіал компанії – "Egis Ukraine" – працює з 1996 року. Вона має головний офіс у Києві та проєктні офіси у кількох обласних центрах. Компанія реалізує багато енергетичних проєктів і надає підтримку Міністерству транспорту України, Державному агентству автомобільних доріг України та іншим органам державної виконавчої влади.

Марина Шовкалюк,
доцент кафедри теплотехніки
та енергозберження ІЕЕ

Дата події