Випробувальні стенди КПІ – національне надбання України

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада ц.р. № 1206 до Державного реєстру наукових об'єктів, що становлять національне надбання, внесено Комплекс експериментальних стендів для досліджень і випробувань виробів космічної техніки КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Аматори КПІ – кращі в конкурсі народної творчості

Яскраву індивідуальність та високу майстерність продемонстрували у своїх виступах самодіяльні творчі колективи ЦКМ КПІ ім.Ігоря Сікорського під час міського етапу Всеукраїнського огляду народної творчості, організованого Київським міським центром народної творчості та культурологічних досліджень

Олександр Дегтярев: біля джерел міжнародної космічної співпраці України

У  жовтні  минулого року виповнилося 70 років від дня народження Героя України Олександра Вікторовича Дегтярева. Це прізвище багато про що говорить фахівцям ракетної техніки та науковцям, які працюють у космічній галузі.

Станіслав Гжималовський: один із фундаторів Секції вихованців КПІ у Польщі

100 років тому колишній студент Київської політехніки Станіслав Гжималовський разом з Войцехом Свєнтославським і Антоном Романовським зібрали випускників КПІ різних років у "Коло вихованців Київської політехніки" при Товаристві польських техніків.

Глушковські читання – свято кібернетики в КПІ

Інтерес до проведення "Глушковських читань" зумовлений, передусім, тим, що в нашому університеті готують фахівців з багатьох ІТ-спеціальностей. Цьогорічна тема конференції – «Історія, сучасний стан та тенденції цифрового розвитку суспільства».

КПІ у топ-100 рейтингу QS EECA

Наприкінці грудня всесвітньо відома міжнародна аналітична агенція в галузі вищої освіти QS Quacquarelli  Symonds традиційно оприлюднила рейтинг на 2022 рік найкращих університетів Європи, Середньої Азії та країн, що розвиваються (QS EECA).

Музична візитівка України

"Щедрик" видатного українського композитора, диригента та педагога Миколи Леонтовича є чи не найпопулярнішою в світі українською піснею. Різдвяні свята просто неможливо уявити без цієї простої (усього три ноти і чотири звуки) мелодії!

Академік Ярослав Яцків став почесним доктором КПІ

Академік НАН України Ярослав Степанович Яцків отримав відзнаки почесного доктора КПІ імені Ігоря Сікорського. Диплом, мантію, бонет і знак почесного доктора йому вручили на урочистому засіданні Вченої ради КПІ, яке відбулося 23 грудня.