Майкл Фарадей: шлях у науку. До 225-річчя з дня народження великого англійського вченого

22 вересня виповнилося 225 років від дня народження великого англійського вченого Майкла Фарадея (22 вересня 1791 – 25 серпня 1867), два відкриття якого лежать в основі електроенергетики: у 1821 він створив прообраз електродвигуна, а в 1831 р.

Успіхів вам, мрійники! Стипендіати ректора 2016 з ФЕЛ

Усе тече, все змінюється… Ця давня фраза є актуальною і в наш час, коли надшвидкими темпами розвиваються технології, в єдине ціле зростається технічний і людський потенціал, коли здатність чітко ставити завдання та вміти вчасно їх реалізовувати є вже життєвою необхідністю.

Програмний комплекс AutoCAD 2016 на ТЕФ

11 жовтня на теплоенергетичному факультеті НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" відбулась презентація важливого для інженерних розробок програмного комплексу AutoCAD 2016.

Кафедра МАХНВ: готувати фахівців нової формації

Розбудова України в умовах європейської інтеграції вимагає забезпечення високих соціальних стандартів, що неможливе без розвитку реального сектора економіки, рушійною силою якого є розвиток промисловості з акцентом на створенні інноваційних високотехнологічних виробництв, що у свою чергу потребує

Бурнашев Віталій Віталійович. Керує рухом та навчає інших

Усе більшої популярності у світі набувають безпілотні літальні апарати (БПЛА). Ширшає сфера їх застосування: від військових заходів до операцій рятувальників, медиків, пожежників, сільського господарства та просто постачання малогабаритних вантажів.

Міжнародний симпозіум за проектом "Sentinel-2 for Agriculture"

10 жовтня 2016 року в НТУУ "КПІ імені Ігоря Сікорського" відбувся Міжнародний симпозіум за проектом Європейського космічного агентства "Sentinel-2 for Agriculture" в контексті глобальної програми супутникового агромоніторингу GEOGLAM.

Унікальна книга М.Фарадея

Видатний англійський учений Майкл Фарадей навчався лише у початковій школі, а перші уявлення про науку отримав з науково-популярних книг і лекцій.

Виставка "Зброя та безпека 2016"

11–14 жовтня 2016 року в Міжнародному виставковому центрі пройшла XIII Міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та безпека – 2016".