Жозеф Котін – видатний конструктор бронетанкової та техніки цивільного призначення

Упродовж усіх років Великої Вітчизняної війни відбувалося небачене змагання сили розуму і талантів учених та конструкторів –  творців озброєння воюючих сторін. Німеччина тричі міняла конструкції своїх танків.

Засідання голів земляцтв

На сьогодні в нашому університеті навчаються студенти із 41 країни світу, створено 12 земляцтв, які об'єднують  співвітчизників своїх країн. Кожне земляцтво обрало голову, який організує роботу земляцтва, допомагає студентам у вирішенні їх питань як у навчанні, так і в побуті.

Дихне Олександр Михайлович - академік, випускник КПІ

Олександр Михайлович Дихне (27.10.1933 р. – 6.01.2005 р.) - академік РАН, професор, директор Центру теоретичної фізики та обчислювальної математики Державного наукового центру Російської Федерації –"Троїцького інституту інноваційних і термоядерних досліджень" (ТРИНИТИ – (рос.)). Випускник КПІ 1955 року.

Cемінари студентів: апробація знань, компетенцій і вмінь

28–30 жовтня 2013 р. на кафедрі менеджменту НТУУ "КПІ" під керівництвом д.е.н., проф. В.В. Дергачової були проведені науково-практичні семінари, тематика яких відповідала напрямам підготовки студентів факультету менеджменту та маркетингу.

Мистецтво, що живе в душі

20 листопада 2013 року в Картинній галереї ЦКМ НТУУ «КПІ» відкрилася виставка картин художниці, члена Корсунь-Шевченківського літературно-мистецького об’єд­нання «Янталка» Тетяни Фокіної.

Модрина. Дерево, що заслуговує на повагу

Його називають екзотом серед хвойних. Маючи всі ознаки голчастих, дерево на зиму скидає хвою, а навесні вкривається молодою зеленню. Звідси російська назва – «лиственница», українською – модрина. Ботаніки називають її Larix.

ТЕФ спортивний

КПІ, без сумніву, є кращим вищим навчальним закладом країни. Тут навчається кмітлива талановита молодь, яка досягає помітних успіхів у навчанні та житті. Дуже приємно, коли вихованці нашого університету стають першими не тільки в науці, але й інших напрямах діяльності. Приміром, у спорті.

Підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю з Асоціацією «Інформаційні технології України»

26 листопада в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» підписано Меморандум про партнерство та співпрацю з Асоціацією «Інформаційні технології України».