20 листопада 2013 року в Картинній галереї ЦКМ НТУУ «КПІ» відкрилася виставка картин художниці, члена Корсунь-Шевченківського літературно-мистецького об’єд­нання «Янталка» Тетяни Фокіної.

Народилася Тетяна Миколаївна 11 травня 1961 року. Її дитинство пройшло в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області. Вже тоді вона почала захоплюватися мистецтвом і бачила красу навколо себе. Батьки Тетяни Фокіної теж мали здібності до малювання, і саме батько підтримав потяг доньки до живопису, зробивши їй перший етюдник.

Тетяна Миколаївна закінчила економічний факультет Київського інституту народного господарства ім. Д.С. Коротченка. Майже тридцять років працювала за фахом, але мистецтво жило в душі, допомагало у скрутну хвилину долати біль втрат, жити з мрією про красу на полотні, витворену її руками.

Найбільше натхнення до художниці приходить на рідній землі. Невипадково сюжетами її перших робіт стали краєвиди Корсунщини.

Роботи, створені за період з 1997 по 1999 роки – «Вид на Милюківську гору», «Гулярка», «Озеро Холодна» тощо, вперше були представлені на мистецькій виставці, присвяченій 75-річчю Київської області в м. Києві і отримали схвальні відгуки.

У травні 2012 року в художній галереї Корсунь-Шевченківського історико-культурного заповідника відбулася персональна виставка художниці.

Картини Тетяни Фокіної приваб­люють красою української природи, майстерністю виконання. Зараз художниця живе у Білій Церкві, але її творчість нерозривно пов’язана з краєм дитинства – рідним батьківським селом Бровахи. Краєвиди рідної землі оживають під пензлем справжньої майстрині і хвилюють кожного, хто небайдужий до краси.

Художниця завжди у творчих пошуках, бо її мрія – зробити світ кращим, а людей – добрішими.

Інф. «КП»

Дата події