Золота медаль за кращі підручники

Золоту медаль за перемогу в номінації "Видання підручників та навчальних посібників нового покоління" отримав колектив викладачів та науковців НТУУ "КПІ".

Східниця+Борислав = політехнічний скансен

Український Баден-Баден вирує трьома десятками питних джерел у прикарпатському середньогір'ї обіч українського Кувейту. Селище Східниця, втім, відоме не просто як район Борислава (того, який сміється).

Виставка раритетів від "Siemens"

У Державному політехнічному музеї при НТУУ "КПІ" триває виставка раритетних електротехнічних експонатів кінця ХІХ – першої половини ХХ століття. Її організовано за підтримки концерну "Siemens" і приурочено до 160-ої річниці співпраці цієї компанії з Україною.

Мріє про винаходи та вдосконалення

Яке серце вчорашнього школяра не затріпотить від слів "гідроаеромеханіка і механотроніка", якщо юнак мріє про винаходи та вдосконалення різноманітних технічних пристроїв. Тож шість років тому Гліб Шимко став студентом ММІ.

Стипендіати ректора з ІЕЕ

Кращих студентів, шестикурсників Інституту енергозбереження та енергоменеджменту Юрія Бритвина і Валентину Юркову в цьому семестрі відзначено стипендією ректора. Обоє – відмінники навчання, мають середній бал за минулий семестр 5,0 та дипломи бакалавра з відзнакою.

Спітакський землетрус

7 грудня 1988 в 11:00 41 хвилину за місцевим часом у Вірменії стався катастрофічний землетрус. Серія підземних поштовхів за 30 секунд практично знищила місто Спітак і зруйнувала міста Ленінакан (нині Гюмрі), Кіровакан (нині Ванадзор) і Степанаван.

Електронні ресурси НТБ НТУУ "КПІ"

У наш час стрімкого розвитку інтернет-технологій наукової інформаціїї стає все більше, зростає кіль­кість відкритих архівів університетів та інших наукових організацій, періодичних видань у вільному доступі.

Дипломи "Гостей Ньютона"

На ХІІ Студентському турнірі фізиків (СТФ), який пройшов з 8 по 13 листопада в Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна, команда Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" "Гості Ньютона" (п'ятеро студентів Фізико-технічного інституту НТУУ "