Кращих студентів, шестикурсників Інституту енергозбереження та енергоменеджменту Юрія Бритвина і Валентину Юркову в цьому семестрі відзначено стипендією ректора. Обоє – відмінники навчання, мають середній бал за минулий семестр 5,0 та дипломи бакалавра з відзнакою. Юрій – фахівець з гірництва, вчиться розробляти родовища та видобувати корисні копалини, Валентина – майбутній енергоменеджер, активно співпрацює з відділом енергоменеджменту НТУУ "КПІ".

Юрій БритвинСтуденти не лише гарно вчаться, вони беруть активну участь у громадському житті інституту й університету. Юрій з 2008 р. працює в студентській раді ІЕЕ. Він постійно у вирі подій: бере участь в організації студентських свят та інших заходів. З 2009 р. – у лавах громадської організації з охорони громадського порядку. З 2011 р. обіймає посаду заступника начальника Штабу з охорони громадського порядку на території НТУУ "КПІ".

Магістранти знаходять час для наукової роботи та доповідають про її результати на фахових конференціях. Під час навчання в університеті Юрій Бритвин брав участь у Міжнародній науково-технічній конференції "Сталий розвиток промисловості та суспільства" (2012, 2013 рр.); Міжнародному форумі студентів та молодих учених "Актуальні питання раціонального використання природних ресурсів" (2013 р.); ІІ турі Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з напряму "Гірництво" (2012, 2013 рр.), де займав другі призові місця. Також має публікації у збірниках тез XIX Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених, аспірантів та студентів (м. Донецьк); ІІІ Міжнародної науково-технічної конференції "Енергетика. Екологія. Людина" (м. Київ), що стосуються вдосконалення технологій будівництва шахт і підземних споруд.

Валентина ЮрковаВалентина Юркова в 2011/2012 н.р. у складі команди НТУУ "КПІ" брала участь у конкурсі "Енергоефективні студмістечка", що проходив у рамках міжнародної програми "Green Campus" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Також брала участь у Міжнародній науково-практичній конференції молодих учених та студентів "Сучасні екологічно безпечні та енергозберігаючі технології в природокористуванні" (2011 р.), XIV Міжнародній науково-практичній конференції "Відновлювальна енергетика ХХІ століття" (2013 р.), Міжнародній науково-технічній конференції "Енергоефективність-2013", конференції-практикумі "Енергоефективні університети" (2012 р.), Х Всеукраїнській конференції студентів, магістрів та аспірантів "Сучасні проблеми екології та геотехнологій" (2013 р.) та ін.

Також має наукові публікації, що стосуються впровадження теплових насосів в Україні та світі; визначення економії умовного палива за рахунок виробництва біогазу з відходів тваринництва; розрахунку викидів забруднювальних речовин з полігону твердих побутових відходів; екологічної та економічної доцільності спалювання лушпиння соняшника для теплозабезпечення об'єкту та ін.

За інф. ІЕЕ