Традиційне мистецтво Японії. Чашка чаю як шлях досягнення миру…

З нагоди відзначення 20-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією 15 вересня в Центрі культури і мистецтв НТУУ «КПІ» Великий Майстер школи чайної церемонії «Урасенке» Сен Геншіцу провів демонстрацію цієї стародавньої церемонії, яка є однією з важливих складових японської т

Підсумки прийому – 2012

На початку нового навчального року традиційно підводяться підсумки вступної кампанії. Останніми роками кожна наступна кампанія несе щось нове. Про перебіг вступної кампанії та підсумки прийому студентів на 1-й і 5-й курси 2012/13 н. р.

Навчальний посібник –переможець конкурсу

Як ми вже повідомляли, цього року переможцем конкурсу НТУУ "КПІ" на кращі підручники, навчальні посібники та монографії визнано тритомний навчальний посібник "Вища математика. Повний курс у прикладах і задачах". Його автори: проф.

Бібліотек@ – створи своє майбутнє

Цьогорічним девізом святкування Всеукраїнського дня бібліотек, проголошеним Українською бібліотечною асоціацією, став девіз "Бібліотек@: створи своє майбутнє".

Кондратюк Юрій Васильович - піонер космонавтики. До 115-річчя з дня народження

Першому польоту людини в космос передувала напружена праця піонерів космонавтики – мрійників і теоретиків, які пропагували необхідність космічних польотів і теоретично обґрунтовували їх можливість. Одним з піонерів космонавтики був Олександр Гнатович Шаргей, більше відомий як Юрій Васильович Кондратюк, 115 років з дня народження якого виповнилося 21 червня. Майже всі пропозиції, обґрунтовані Ю.В.Кондратюком у кни­гах, які він видав власним коштом у 1919 і 1927 рр., були реалізовані на практиці.

A Paris [мовна літня школа у Франції]

Нинішнє літо принесло мені величезний подарунок – подорож до Парижа. Я 1,5 місяця прожила в одному з найчарівніших міст світу, вдосконалюючи французьку.

Вчимося бути енергоощадливими

"Бережи Energy!" – це гасло супроводжувало у КПІ програму "Енергоефективні університетські містечка". До її реалізації КПІшники долучилися на радіо, у друкованих ЗМІ, під час громадських заходів, у соціальних мережах.

Нормандія в Києві

2 вересня в Національному художньому музеї України відкрилася виставка творів французьких художників ХІХ – початку ХХ століть з колекції "Нормандія в живописі".

VIII Міжнародний семінар-тренінг ACSE’2012

18-21 вересня 2012 року в Науково-технічній бібліотеці НТУУ "КПІ" відбувся VIII Міжнародний семінар-тренінг з прикладних задач комп'ютерної та програмної інженерії ACSE'12.