Від наукової ідеї до авторського права

Сучасна інформатика широко використовує псевдовипадкові числа в різноманітних застосуваннях – від методу Монте-Карло та імітаційного моделювання до криптографії. Головним чином, псевдовипадкові числа генерують на комп'ютерах за допомогою рекурсивних алгоритмів.

Радість душі - Радомишль

Серед географічних назв України чимало таких, що відображають глибинну суть явищ  і подій, пов'язаних із даною місцевістю. Таким є містечко Радомишль на Житомирщині – одне з найстаріших в Україні, як стверджують археологи, люди тут жили близько 30 тис. років тому.

Проти ксенофобії і расизму

31 січня 2012 року в Україні стартувала громадська інформаційна кампанія проти ксенофобії і расизму "Відчуй культурне розмаїття".

Уроки французької для українських студентів

У рамках Днів франкофонії 19 березня в НТУУ "КПІ" відбувся круглий стіл ректорів українських ВНЗ та представників Міжуніверситетської агенції франкофонії. Участь у ньому взяли також представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України й Міністерства закордонних справ України.

Запрошує ІЕЗ імені Є.О.Патона

15 березня 2012 р. в Інституті електрозварювання імені Є.О.Патона НАН України пройшов "Ярмарок наукових професій", організований ІЕЗ імені Є.О.Патона спільно з Відділенням цільової магістерської підготовки НТУУ "КПІ" для НАН України.

Відкриття Спартакіади НТУУ "КПІ" 2011/2012 навчального року

15 березня в спортивному комплексі університету відбулося відкриття традиційної Спартакіади НТУУ "КПІ" 2011/2012 навчального року серед студентів.

 З вітальним словом до учасників урочистого параду відкриття звернулись начальник відділу навчально-виховної роботи ДНВР О.О.Семінський та голова профспілко­вого комітету студентів А.Ю.Гаврушкевич. Вони привітали студентів і вболівальників з початком фінального етапу університетських змагань та побажали студентам і викладачам успіхів у спортивній та оздоровчій діяльності.

ІІ Міжнародна науково-практична конференція "Правове регулювання суспільних відносин в умовах демократизації Української держави"

14 та 15 березня 2012 року на базі факультету соціології та права відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція "Правове регулювання суспільних відносин в умовах демократизації Української держави", до організації якої долучились члени Ліги студентів Асоціації правників України.