На засіданні Вченої ради: 05.09.2011

Першим питанням порядку денного Вчена рада заслухала доповідь першого проректора НТУУ “КПІ” проф. Ю.І.Якименка про підсумки прийому студентів на І і V курси у 2011 році. Наш університет повністю виконав план прийому на бюджетні місця як до бакалаврату, так і до магістратури.

Міжнародна літня школа AACIMP-2011: долучайся до науки!

Цього серпня вже шостий рік поспіль навчальні аудиторії КПІ перетворилися на міжнаціональний науковий майданчик: в університеті з 8 по 20 серпня пройшла Шоста міжнародна Літня школа "Досягнення та застосування сучасної інформатики, математики та фізики" AACIMP-2011 (Achievements and Applicati

Практика на металургійному комбінаті ММК ім. Ілліча

На кафедрі фізико-хімічних основ технології металів НТУУ "КПІ" стало доброю традицією проводити навчальну практику студентів другого курсу на металургійних комбінатах України в Маріуполі, Кривому Розі, Запоріжжі. Не став винятком і 2011 рік.

Ломоносов Юрій Володимирович – творець першого тепловоза

З появою людини на Землі виникла потреба в переміщенні вантажів та й самої людини по суші, воді, а згодом і в повітрі. Сьогодні для цього існує чимало транспортних засобів: автомобілі, тепловози, електровози, кораблі, гелікоптери, літаки, космічні ракети.

Польські відзнаки – політехнікам

Голова Секції вихованців КПІ у Польщі випускник КПІ 1959 року доктор Януш Фукса вже багато років приїздить до своєї альма-матер і бере участь у святкуванні Дня першокурсника. Цього року він приїхав ще й з почесною місією вручити «Золотий почесний знак» Національної технічної організації – Федерації науково-технічних товариств Польщі – двом нашим працівникам – завідувачу кафедри проф. О.М.Яхну і заступнику директора Українсько-польського центру НТУУ «КПІ» Є.А.Огороднику. Ці нагороди вручені за вагомий внесок у зміцнення співпраці українських і польських науковців та інженерів.

🎥 Форсайт-центр для України

29-30 червня в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут" пройшов експертний семінар Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) "Концепція розвитку Центру передбачення в Україні – загальнонаціональної мережі передбачення з метою обміну т