Перше в новому навчальному році засідання Вченої ради відбулося 5 вересня 2011 р. Перед його початком головуючий ректор НТУУ "КПІ" проф. М.З.Згуровський привітав з ювілейними днями народження зав. кафедри теорії, практики та перекладу німецької мови доц. Г.Л.Лисенко, головного інженера НТУУ "КПІ", начальника виробничо-експлуата­ційного комбінату П.В.Ковальова і декана факультету лінгвістики проф. Н.С.Саєнко. Пам'ятні медалі з нагоди 50-річчя Інституту надтвердих матеріалів ім. В.М.Бакуля М.З.Згуровський вручив директору ММІ проф. М.І.Бобирю та зав. кафедри інструментального виробництва проф. Н.С.Равській.

Першим питанням порядку денного Вчена рада заслухала доповідь першого проректора НТУУ “КПІ” проф. Ю.І.Якименка про підсумки прийому студентів на І і V курси у 2011 році. Наш університет повністю виконав план прийому на бюджетні місця як до бакалаврату, так і до магістратури. Проректор відзначив чітку роботу прийомної комісії, відбіркових та експертних комісій з усіх предметів та деканів факультетів. За підсумками обговорення доповіді Вчена рада ухвалила рішення, у якому, зокрема, підкреслено важливість розвитку системи доуніверситетської підготовки, зміцнення звязків зі школами, ліцеями, ВНЗ І та ІІ рівнів акредитації. Методичній раді разом з підрозділами запро­по­новано провести комплексний аналіз підсумків прийому.

Другим питанням Вчена рада заслухала доповідь голови НТСА О.І.Пасічного щодо організації та проведення Літньої школи "Досягнення та застосування сучасної інформатики, математики та фізики" AACIMP-2011. За шість років існування школи суттєво зросла кількість її учасників і коло країн, які вони представляють. Школа є чудовим прикладом дієвості ініціативи студентів і аспірантів.

За доповіддю декана ФАКС проф. О.В.Збруцького Вчена рада розглянула питання про висунення на Державну України премію комплекту підручників з аерокосмічної тематики для студентів, аспірантів та виробників, який підготували науковці, виробничники та педагоги з Харкова, Дніпропетровська і Києва. Після обговорення було одноголосно вирішено підтримати висунення комплексу підручників на Державну премію.

На завершення засідання було розглянуто конкурсні та поточні справи.

Інф. “КП”

Дата події