Наукові конференції та семінари [2-3 квартал 2011]

Від редакції. Наприкінці весни кілька факультетів та інститутів НТУУ "КПІ" провели традиційні наукові конференції та семінари. На жаль, через незалежні від редакції обставини, ми не мали змоги повідомити читачів про їхню тематику, коло учасників і проблеми, які вони розглянули. Тож сьогодні, готуючись до нового  навчального року, ми надаємо коротку інформацію про ці заходи.

Зустріч з представниками Чжецзянського університету

21 червня 2011 року  відбулася зустріч з делегацією Чжецзянського університету у складі: Chen Zichen – виконавчий віце-президент університету, проф.Yan Jianhua – віце-ректор університету, виконавчий віце-декан Вищої школи, Shen Jie – заступник директора Відділу міжнародних відносин, проф.Che

Історія становлення й утвердження Державного прапора України

Прапор як символ, спочатку як засіб сигналізації, виник за античних часів. Спершу використовувався в країнах Європи і поширився на українські землі в добу Середньовіччя. Найчастіше прапором вважався шматок тканини, прикріплений до списа, що мав вказувати на місце збору воїнів.

Пересопницькому Євангелію – 450 років

Про що може розповісти давній рукопис? Найчастіше у нього немає ні автора, ні назви. Пересопницьке  Євангеліє – одна з небагатьох рукописних книг, історія створення якої описана в самому рукописі. 

НТУУ «КПІ» та компанія ДТЕК уклали угоду про співробітництво

14 липня Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"  і компанія ДТЕК – лідер паливно-енергетичного комплексу України, підписали угоду про початок довгострокового співробітництва.

КРІ-ОPEN 2011: олімпіада й олімпійці

З 5 по 8 липня в нашому університеті пройшла Шоста відкрита міжнародна студентська олімпіада з програмування імені С.О. Лебедєва та В.М. Глушкова "КРІ-ОPEN 2011".

Випуск молодих офіцерів 2011

25 червня 2011 року в Інституті спеціального зв'язку та захисту інформації Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" відбулася урочиста церемонія п'ятого випуску молодих українських офіцерів, а також перший випуск офіцерів Комітету національної безпеки Респ