🎥 Леонід Кучма – Почесний доктор КПІ

На урочистому засіданні адміністративної ради НТУУ «КПІ» 25 листопада було вшановано другого президента України Леоніда Даниловича Кучму – з нагоди присвоєння йому звання «Почесний доктор НТУУ «КПІ», вручено мантію та нагрудний знак.

ММІФ студентський: цифри й імена

НТУУ «КПІ» – найбільший технічний ВНЗ країни, про це відомо кожному, проте наскільки він великий, інколи не знають навіть КПІшники. Якщо на Політехнічній запитати пересічного студента, який провів у КПІ вже роки зо три: «А скільки в нашому університеті факультетів?», то навряд чи почуємо правильну відповідь. Серед усього різноманіття напрямів і спеціальностей університету знайшов своє місце молодий та енергійний факультет – Міжуніверситетський медико-інженерний. Хоча абревіатура ММІФ досі викликає подив та запитання: «А що це таке?», нам, як не як, уже 8 років.

Спортивне орієнтування - сезон 2009/2010 навчального року

Спортивне орієнтування – це дуже захоплюючий вид спорту, який вимагає від спортсменів величезної витривалості, швидкості мислення та уважності – фізичної та інтелектуальної підготовки одночасно. Як виглядають такі змагання? В руках у спортсмена компас і карта, на якій умовними позначками зображено місцевість. Завдання учасників – знайти на місцевості контрольні пункти, нанесені на карту. Особливістю змагань є те, що спортсменам під час бігу необхідно постійно контролювати своє місцезнаходження на дистанції.

Ігри спортивних та кмітливих 2010 року

22 листопада у Спорткомплексі з ініціативи ММІФ, за підтримки ДНВР та профкому студентів НТУУ «КПІ» відбулися «Ігри для спортивних та кмітливих». У змаганнях взяли участь команди 15 факультетів і інститутів.

Візит делегації Дніпропетровського університету

Делегація Дніпропетровського національного університету (ДНУ) у складі М.В.Полякова – ректора, О.О.Кочубея – першого проректора, О.М.Кисельової – декана факультету прикладної математики (ФПМ) та О.М.Петренка – декана фізико-технічного факультету (ФТФ) 25 листопада відвідала наш університет. Гості мали зустріч з керівниками НТУУ «КПІ», в ході якої було обговорено широке коло питань, що стосувалися створення міжуніверситетського консорціуму «Мережевий університет» (схожий діє в МДУ ім. Ломоносова), створення студентського мікросупутника, співробітництва між музеями та бібліотеками наших університетів.

Вроцлавській політехніці – 100 років!

Урочистості з нагоди ювілею давнього партнера нашого університету – Вроцлавського технологічного університету (Вроцлавської політехніки), в яких взяла участь і делегація НТУУ “КПІ” на чолі з проректором з науково-педагогічної роботи Г.Б.Варламовим, відбулися 14-16 листопада 2010 р.