Урочистості з нагоди ювілею давнього партнера нашого університету – Вроцлавського технологічного університету (Вроцлавської політехніки), в яких взяла участь і делегація НТУУ “КПІ” на чолі з проректором з науково-педагогічної роботи Г.Б.Варламовим, відбулися 14-16 листопада 2010 р. Адже саме 100 років тому розпочала свою діяльність Королівська вища технічна школа у Вроцлаві.

На свято прибули представники 35 технічних університетів Польщі та 10 провідних університетів Європи – з Німеччини, Словаччини, Чехії, Австрії, країн Прибалтики та ін. Гості відвідали виставку “Історія розвитку технічної освіти у Вроцлаві”, організовану в музеї архітектури, на якій були представлені експонати й фотографії, що відображають усі етапи розвитку технічної освіти у Вроцлаві. Серед урочистих заходів, у яких взяла участь і делегація НТУУ “КПІ”, – покладання квітів до пам’ятника львівським професорам, розстріляним німецькими окупантами у липні 1941 р., та зустріч з керівниками Республіки Польща – спікером Сейму Гжегожем Схетиною, прем’єр-міністром Дональдом Туском, заступниками міністра освіти та міністра культури, іншими урядовими особами.

Однією з важливих і яскравих подій було посвячення в Почесні доктори Вроцлавської політехніки спікера Європарламенту Єжи Бузека, який виступив з промовою щодо необхідності підтримки Європарламентом навчальних програм з академічної мобільності та наукових розробок у вищих навчальних закладах Європи.

У ході візиту відбулися зустрічі з керівниками технічних ВНЗ, присутніми на урочистостях, зокрема Вроцлавської та Варшавської політехнік, Краківського університету АGН та ін., на яких обговорювались питання поглиблення співробітництва у сфері науки і освіти, академічної мобільності, обміну інформацією тощо. Також відбулися зустрічі з делегаціями вузів-учасників Платформи співробітництва технічних університетів країн Центральної і Східної Європи.

Інф. “КП”

Дата події