НТУУ «КПІ» – найбільший технічний ВНЗ країни, про це відомо кожному, проте наскільки він великий, інколи не знають навіть КПІшники. Якщо на Політехнічній запитати пересічного студента, який провів у КПІ вже роки зо три: «А скільки в нашому університеті факультетів?», то навряд чи почуємо правильну відповідь. Серед усього різноманіття напрямів і спеціальностей університету знайшов своє місце молодий та енергійний факультет – Міжуніверситетський медико-інженерний. Хоча абревіатура ММІФ досі викликає подив та запитання: «А що це таке?», нам, як не як, уже 8 років.

Оксак МарьянаЗа цей час ММІФ проявив себе як факультет із особливим настроєм, стилем і підходом до справи. Неначе великий (близько 700 осіб) харизматичний «дядько», що бігає усюди та своїм виглядом і справами задає темп іншим, адже жодна помітна подія в КПІ не проходить без участі ММІФівців.

Упевнений, що одна з причин, чому наші студенти люблять свій ВНЗ, це – традиції, що підтримують особливий студентський дух. Медико-інженерний і тут не відстає. На факультеті сформувалися традиції не лише в мас-культурі, а й у навчанні: студенти тут дійсно навчаються, а не «відбувають» навчальний план. Навчаються всі, але деякі особливо старанно. Тож у 2008 р. на засіданні ректорату НТУУ «КПІ», за клопотанням ММІФ, було прийнято рішення про заснування на факультеті іменної стипендії ім. М.М.Амосова. Так що в нас «+1», до стипендії ректора і КМДА. Для отримання стипендії крім відмінного навчання необхідно мати ще й здобутки на науковій та громадській ниві. А поєднувати приємне з цікавим студенти КПІ вміли завжди.

Харківька ОльгаУ 2010 р. іменних стипендій ім. М.М.Амосова було удостоєно: Оксану Білошицьку, 3-й курс, гр. ІМ-81; Мар’яну Оксак, 6-й курс, гр. БМм-51; Ольгу Харківську, 6-й курс, гр. БМм-51. А за минулі роки таких стипендіатів уже 15 осіб. Студенти прагнуть знань, і вони досягають бажаного, ще й отримуючи за це винагороду. Та студенти ММІФ отримують не лише «свою» стипендію. Марині Сичик (гр. БМ-51м) цього року усміхнулася стипендія КМДА; Юлії Кравчук (гр. БМ-51м), Анастасії Думановій (гр. БМм-51) – стипендія ректора.

Білошицька ОксанаЯк отримати іменну стипендію? Просто. Вона дістається тим, хто має бездоганну успішність та встигає брати участь ще багато в чому – не лише на теренах власного факультету, а й усього КПІ, буває й поза його межами, насамперед, у науковій діяльності. Хтось скаже: «Важко!» Так, нелегко, але багатьох зупиняє не складність усього, що треба зробити, а відсутність мотивації. Хтось скаже: «Нудно!» Так, робота, можливо, і рутинна, але все залежить від власного ставлення до справи і самого себе. Хтось скаже: «Та нащо мені це потрібно?» І це найголовніше запитання, на яке часто немає відповіді. Шкода, але тенденція останніх років така, що у багатьох моїх ровесників простежується відсутність бажання щось робити, навіть для себе. Але дорогу здолає той, хто йде, а тупцювання на місці й гаяння часу – примарна розкіш.

Володимир Притула, студент ММІФ