Як тебе не любити, мій КПІ?

Якби поет Дмитро Луценко і композитор Ігор Шамо жили у часи заснування Київського політехнічного інституту, то можна з великою ймовірністю сказати, що вони написали б пісню “Як тебе не любити, мій КПІ”.

Марчевський Віктор Миколайович: Мені подобається створювати нове

Серед переможців університетського конкурсу «Викладач-дослідник – 2008» – професор кафедри машин і апаратів хімічних та нафтопереробних виробництв Віктор Миколайович Марчевський. За сухими словами поданої на конкурс довідки – «напрям наукових досліджень: розробка нових технологій та устаткування для сушіння продуктів у харчовій промисловості» – дорога довжиною в життя.

Підсумки зимової сесії 2008/2009 навчального року

За результатами заліково-екзаменаційної зимової сесії кількість студентів, які брали участь у зимовій сесії поточного навчального року, становить 24653 студенти, що на 178 студентів менше, ніж у відповідній сесії 2007/2008н.р.

Мединцев Анатолій Іванович. Ветеран, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні

Майже щодня задовго до початку робочого дня зустрічаю Анатолія Івановича на підході до першого корпусу і вже традиційно, привітавшись, звертаюсь до нього – «Чому так зарано?» – і так само традиційно він відповідає: «Щоб спокійно, не кваплячись, підготуватись до початку занять».

Київський меридіан

7 лютого 2009 р. на території Обсерваторії КНУ ім. Т.Шевченка (вул. Обсерваторна, 3) було урочисто відкрито анотаційну дошку, присвячену Київському меридіану. Його координати визначив перший директор Астрономічної обсерваторії університету Св. Володимира проф. В.Ф.Федоров у 1845 році.

Нарада з енергетики сталого розвитку

На виконання доручення Першого віце-прем'єр-міністра України О.В.Турчинова відбулася нарада щодо підтримки реалізації проекту впровадження газоперекачувальних агрегатів для компресорних станцій магістральних газопроводів відбулася 13 лютого в науковому парку “Київська політехніка”.

Енергія пісні [концерт авторської пісні із серії «Пушкінські вечори»]

Як перетворити звичайну аудиторію на концертний зал? Трішки фантазії, тканини для завіси, ліхтарів, направлених на сцену, і звичайно апаратура ... Світло в аудиторії вимикається, і звучить чарівний звук гітари і голос. Різноманітні історії кохання, філософські балади, людські долі ...

Військовому інституту КПІ – 90 років: сторінки історії та кроки в майбутнє

Урочистою подією в житті колективу є ювілей, та особливо радісно, коли це поважна дата. Військовому Двічі орденів Червоного Прапора Інституту телекомунікацій та інформатизації НТУУ «КПІ» 1 березня 2009 року виповнюється 90 років від дня заснування.