Калінін Костянтин Олексійович. Перерваний політ.

Серед літаків-велетнів, які будувалися у різні часи в різних країнах світу, почесне місце належить конструкціям, створеним в Україні. Всім відомий літак «Ілля Муромець», розроблений киянином Ігорем Сікорським на початку ХХ століття, велетень шістдесятих років — антоновський «Антей» (Ан-22), богатир вісімдесятих «Руслан» (Ан-124) та ніким не перевершена «Мрія» (Ан-225) дев’яностих. Однак мало хто знає про надпотужний літак К-7, спроектований і споруджений в 30-х роках минулого століття в Україні, і його конструктора Костянтина Калініна.

На засіданні Вченої ради: 08.09.2008

Основним питанням порядку денного за доповіддю першого проректора НТУУ “КПІ” члена-кореспондента НАН України Ю.І.Якименка було заслухано й обговорено підсумки прийому студентів на перші курси 2008/09 н.р.

Національний атлас України – в дар КПІ

Віднині з одним із надбань незалежної України – першим Національним атласом України (НАУ) можна ознайомитися в НТБ НТУУ «КПІ». Цей дарунок від імені НАН України зробив 4 вересня Л.Г.Руденко, чл.-кор. НАНУ, директор Інституту географії НАН України, з нагоди 110-річного ювілею КПІ.

Убезпечимо себе разом

У багатотисячному колективі Київської політехніки успішно вирішуються не лише питання освітньої, наукової, господарської чи іншої діяльності, а й повсякденні проблеми безпеки студентів і співробітників та забезпечення громадського порядку на території університету.

Міжнародне визнання професора ММІ - В.С. Коваленко обрано дійсним членом Міжнародної академії машинобудування

30 серпня 2008 року в м. Манчестері (Великобританія) на заключному засіданні Генеральної Асамблеї СІРП (Міжнародної академії машинобудування) було оприлюднене рішення Ради СІРП про обрання директора НДІ лазерної техніки та технології НТУУ «КПІ», зав. каф. ЛТКМ проф. В.С. Коваленка дійсним членом (Fellow) цієї престижної міжнародної професійної інституції. Президент СІРП проф. Фріц Клоке (директор Фраунгоферівського інституту в Аахені) вручив проф. В.С.Коваленку відповідний сертифікат.

Зустріч, що визначила долю. Спогади Олександра Федоренко про хорову капелу

Про політехніків і не тільки. Співак Олександр Федоренко у 1985 р. закінчив Київську державну консерваторію за фахом «соліст оперети». Виконував головні ролі у виставах Київського, Свердловського театрів оперети, театру оперети Ростова-на-Дону, Сумського театру драми і музичної комедії.

Аерокосмічна олімпіада ФАКС 2008

Згідно з новим Статутом НТУУ «КПІ», факультети та інститути отримали право проводити тематичні олімпіади для абітурієнтів, переможці яких можуть бути зараховані в університет без вступних іспитів.