Стипендiати ректора 2005

Представляємо відмінників-політехніків, удостоєних за сумлінне навчання, науковий пошук і активну участь у громадському житті стипендії ректора університету.

Студентська соціальна служба: про тих, хто допомагає

Скажіть, чи багато у вас друзів? Надійних і вірних, які допоможуть у потрібну мить, навчать новому та дадуть пораду в пекучому питанні? – Правильно, таких друзів не може бути багато, більш того – справжні товариші – рідкий випадок.

Нанофізика і наноелектроніка Семінар з наноелектроніки

26–28 вересня 2005 року в нашому університеті пройшов VI Міжнародний українсько-російський семінар “Нанофізика і наноелектроніка”, організований МОН України, НАН України, Науково-виробничим концерном “Наука”, Інститутом фізики напівпровідників ім. В.Є.Лашкарьова, НТУУ “КПІ”.

Змагання “Богатир КПI – 2005”

Уперше в НТУУ “КПІ” 24 вересня пройшли змагання “Богатир КПІ-2005”. У поєдинку силачів взяли участь шестеро богатирів: Костянтин Бабаскін (ФЕА), Сергій Муковоз (ФІОТ), Олександр Павленко (ФЕА), Євген Таранушенко (ІТС), Олександр Хомініч (ФІОТ), Віталій Чорний (ФФВС).

Співпрацюємо зі Швецією

За останні роки значно поглибились зв'язки нашого університету з вищими навчальними закладами та науковими установами Швеції: інтенсифікуються обміни фахівцями, виконуються спільні наукові проекти в різних галузях. Авторитет нашого університету в цій країні є досить високим.

Новий комплекс підручників з електроніки

Вчена рада НТУУ “КПІ” на вересневому засіданні рекомендувала на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки комплекс підручників з електроніки “Схемотехніка електронних систем”. До складу комплексу входять чотири підручники з основних дисциплін електронного напряму: аналогова, імпульсна і цифрова схемотехніка, мікропроцесори і мікроконтролери, створені авторським колективом учених-викладачів НТУУ “КПІ”, НТУ “ХПІ”, Донецького НТУ та Дніпродзержинського ДТУ. Серед авторів – проф. В.І.Бойко, проф. В.Я.Жуйков, проф. А.А.Зоря, проф. В.М.Співак.

Підсумки літньої сесії: 2004/2005 навчальний рік

Кількість студентів денної форми навчання в НТУУ “КПІ” протягом останніх трьох років залишалася практично незмінною і на початок 2004/2005 н.р. становила 37 026 осіб, серед них приблизно 15% вчаться на умовах договору або контракту.

Кадоб'янський Роман Миколайович: навчати з любов'ю

Студенти ФТІ щороку збирають щедрий урожай нагород на математичних олімпіадах різного рівня. Різні розділи вищої математики сім семестрів їм викладає доцент Роман Миколайович Кадоб'янський. Сьогодні він гість редакції.