Юзленко Єлизавета Василівна

Пішла із життя людина знана і шанована в КПІ: обізнаний фахівець, чарівна жінка. До неї у справах зверталися чи не всі співробітники університету. Уважна, працьовита і доброзичлива, Єлизавета Василівна опікувалася великим обсягом кадрового діловодства.

Почесні нагороди

Уже понад три десятиліття Київська політехніка підтримує плідні зв'язки із секцією випускників КПІ в Польщі. І всі ці роки беззмінно очолює її випускник КПІ 1959 року доктор Януш Фукса. Кожного року делегації із дружньої країни приїздять на святкування Дня першокурсника, для участі в проведенні українсько-польських економічних семінарів. Організовуються аналогічні семінари й у Польщі, які відвідують представники нашого університету. Активну участь у роботі секції випускників КПІ у Польщі беруть Єугеніуш Ляськовський та Павел Віхецький.

Джерело Партнерства [нарада президії Ради Навчально-методичного об'єднання (НМО)]

22-24 червня у рамках святкування 75-річного ювілею Сибірського державного індустріального університету в місті Новокузнецьк відбулася чергова нарада президії Ради Навчально-методичного об'єднання (НМО) вузів Російської Федерації з освіти в галузі металургії. Україну на цьому заході представляв професор НТУУ “КПІ” завкафедри фізико-хімічних основ технології металів ІФФ чл.-кор. НАН України Д.Ф.Чернега.

На площі Знань – кращі спортсмени

Традиційне свято на честь Дня першокурсника зібрало на площі Знань величезну кількість готових до навчання першокурсників, численних гостей та найкращих студентів нашого університету, яких зустрічали оплесками та щирими привітаннями.

Лазери на вiстрi свiтового технiчного прогресу - II Міжнародна конференція

Наприкінці травня в Кацивелі відбулася II Міжнародна конференція “Лазерні технології в зварюванні й обробці матеріалів LTWMP-05”, організована Інститутом електрозварювання ім. Є.О.Патона, Науково-дослідним інститутом лазерної техніки і технології НТУУ “КПІ” і Міжнародною асоціацією “Зварювання”. Її співголовами стали директор ІЕЗ академік Б.Є. Патон і директор НДІ лазерної техніки і технології проф. В.С. Коваленко.

Запалити вогонь. Переможець III етапу Всеукраїнської шкільної олімпіади з математики Степан Пільтяй

Хтось із великих сказав, що студент – це не чаша, яку слід наповнити, а факел, який треба запалити. На цьогорічному святі першокурсників смолоскип знань від старшокурсників приймав студент першого курсу РТФ, переможець III етапу Всеукраїнської шкільної олімпіади з математики Степан Пільтяй.

Справи достойні і красиві [Новації та позитивні зміни в організації навчального процесу]

Щоосені початок навчального року в НТУУ “КПІ” позначений новаціями та позитивними змінами в організації навчального процесу: відкриваються нові кафедри та спеціальності, облаштовуються лабораторії та центри, поліпшуються методики викладання.

Чвірук Володимир Петрович

10 вересня 2005 року виповнилося 70 років доктору технічних наук , професору , заслуженому діячу науки і техніки України, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, завідувачу кафедри технології електрохімічних виробництв ( ТЕХВ ) хіміко - технологічного факультету НТУУ “КПІ” Чвіруку Володимиру Петровичу. Після закінчення у 1958 р . Київського політехнічного інституту він працював у Київській філії науково - дослідного інституту хлорної промисловості , звідки у 1986 р .