Як відомо, нещодавно відбулася зміна антитерористичної операції на Донбасі на операцію Об'єднаних сил. Така зміна не вплинула на діяльність київських політехніків-волонтерів, які продовжують допомагати нашим бійцям. Про останні новини зі штабу "Волонтерського батальйону КПІ" розповідає заступник голови штабу з організаційних питань, провідний інженер Інституту прикладного системного аналiзу Олена Бєляєва.

– Наша волонтерська організація за кошти співробітників відправила посилку підшефному фронтовому 65-му мобільному шпиталю, який базується в м. Часів Яр Донецької області. Передали стаціонарний комп'ютер у повній комплектації, телевізор, 5 пачок паперу для принтера, кілька ящиків кондитерських виробів: печиво, вафлі, цукерки, шоколад. До цього додали чай і каву, аби влаштувати військовим лікарям святковий стіл на Великдень (волонтерська машина доставила нашу посилку саме в це свято). Висловлюємо подяку таким підрозділам університету, як наш Політехнічний музей,  ІФФ, ІПСА, особисто завідувачу кафедри відновлюваних джерел енергії ФЕА професору Степану Кудрі – без їхньої допомоги нам не вдалося б надіслати все те, що задумали. За допомогою інженера кафедри системного проектування ІПСА Володимира Хороших відремонтовано ноутбук для Центрального шпиталю, намагаємося допомогти 65-му мобільному шпиталю у відновленні нормальної роботи пересувного мобільного рентген-апарату.

Крім того, продовжуємо підтримувати переселенців похилого віку і переселенців з дітьми із Мар'їнки і Красногорівки, у яких зруйновані снарядами будинки і квартири. Вони проживають у гуртожитку міста Курахове. "Новою поштою" ми передали їм 9 мішків одягу, іграшок і предметів побуту.

Із задоволенням повідомляємо, що несправедливість по відношенню до студентів-учасників бойових дій, які досягли 23 років і яких з січня 2017 року позбавили можливості безплатно навчатись, отримувати соціальну стипендію і платити за гуртожиток за пільговим тарифом, нарешті усунуто. Згідно із Законом України № 6298, який підписаний Президентом 27 лютого 2018 року і набирає чинності з 1 січня 2019 року, пільги для здобуття вищої освіти учасникам АТО повернуть у повній мірі, не обмежуючи їх віком 23 роки. Це стало можливим не в останню чергу завдяки волонтерам, які звернулися до Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України з проханням сприяти усуненню дискримінаційних положень Закону.  Дякуємо всім, хто нам допомагав, – голові профкому студентів університету Андрію Гаврушкевичу, заступнику декана ФСП Костянтину Попову, юристу Валерії Радовільській, тележурналісту ZIK Марії Зав'яловій.

Дата події