Нещодавно в угорському місті Надьканіжа відбувся чемпіонат світу з комбат самозахист ІСО (Довідково: комбат самозахист ІСО – вид спорту, що об'єднує 15 видів єдиноборств у легкому, посиленому та повному контакті). На цьому чемпіонаті змагання відбувалися в таких видах: кікбоксинг, бокс, ММА та грепплінг. Збірна України посіла на ньому друге командне місце серед 20 країн-учасниць. Три нагороди у складі збірної  здобув вихованець спортклубу Броварської громади СК "Атлет" студент КПІ ім. Ігоря Сікорського Адріан  Овчаренко (категорія 16-18 років, вагова категорія до 60 кг). У розділах К-1 (дозволяються удари руками, ногами і колінами) та Кік-лайт (удари руками та ногами, але стримувати силу) – він посів перші місця, у розділі Орієнтал-бокс (звичайний бокс, у якому дозволяється ще бекфіст – удари рукою з развороту) – друге.

17-річний Адріан успішно навчається на 1-му курсі НН ФТІ. З ним поспілкувався кореспондент "КП".

– Вітаємо з перемогою! Як і коли починали свій спортивний шлях?

– Ще з другого класу батьки долучили мене до спорту – плавання, самбо, дзюдо. А вже пізніше, за порадою друзів, почав пробувати себе в боксі, кікбоксингу. А системно почав займатися єдиноборствами п'ять років тому в Броварському СК "Атлет".

– Наскільки інтенсивно тренуєтеся і виступаєте у змаганнях? І як вдається це поєднувати з навчанням в університеті?

– Заняття в спортклубі – 6 разів на тиждень по 2 години. А коли канікули в університеті – 12 разів на тиждень. Вихідний один раз на тиждень – у неділю. Брав участь уже більш ніж у 15 змаганнях міського і українського рівнів. На чемпіонаті світу був уперше. Університетські лекції слухаю дорогою на тренування, а завдання здебільшого виконую вночі та цілий день у неділю. В КПІ мене все влаштовує. Зараз навчаюсь, як і всі, в режимі онлайн. Свою першу сесію склав без проблем. Звичайно, часу на інші захоплення дуже мало. Випадає вільний час – спілкуюсь з родиною.  Допомагаю мамі, скажімо, інколи сиджу з 5-річним братиком.

– Чемпіонат проходив, коли в Україні палає війна. Чи відчували особливе ставлення до  українців?

– Все було чудово організовано. На мій погляд, ставлення до всіх учасників було рівним і доброзичливим. У залі змагань голосно оголошували добрі побажання  українцям в їхній мужній боротьбі з ворогом.

                  Спілкувався Володимир Школьний