Запрошуємо ближче познайомитися з нашим ФСП

Факультет соціології і права КПІ втретє взяв участь у конкурсі «Найкращі практики впровадження освітніх інновацій у системі професійного навчання публічних службовців». Проєкт, представлений КПІшною командою, здобув перше місце.

Конкурс освітніх інновацій — це щорічна практика від вишів, які готують фахівців за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Суть конкурсу в тому, що ЗВО подають нетипові інноваційні педагогічні рішення для формування компетенцій у цій сфері.

Конкурс від 2020 року організовує Національне агентство України з питань державної служби за підтримки Ради Європи. Торік КПІ презентував онлайн-олімпіаду з урядування — і здобув срібло. КПІшна команда серед переможців і цьогоріч.

Команда розробила «Симулятор управлінських рішень та пропозицій», який дає змогу студенткам і студентам розробити власні підходи до управлінських рішень на реальних кейсах і обговорити їх з експертами. Студенти можуть повправлятися в документообігу в закладах середньої освіти, електронних виборах, державних реформах.

«Ми запропонували симулятор управлінських рішень, майданчик взаємодії студентів та потенційних роботодавців і стейкхолдерів, де б розглядалися кейси зі сфери публічного управління. Студенти пропонували б свої рішення, а стейкхолдери – оцінювали й давали рецензію. Кейси дуже вузькоспеціалізовані, як-от правове врегулювання трансплантології в Україні, і стейкхолдери теж нішеві — колишні міністри здоровʼя, наприклад», — пояснює деканка факультету соціології і права Олена Акімова.

Окрім конкурсу освітніх інновацій, ФСП нині змагається у Всеукраїнському антикорупційному муткорті — традиційному правничому практикоорієнтованому змаганні для студентів. Відбір учасників ще триває, та КПІшна команда вже увійшла до пулу півфіналістів.

Дата події