Цього року до іменних стипендій, які отримують студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського, додалися дві повноцінні річні виплати від Монобанку (проєкт "CEO на 1 день"). Вони призначені студентам, які за результатами зимового семестрового контролю мають найвищу успішність у навчанні: Анні Чемановій з ІПСА (середній бал 100, див. "КП" №8 за 2021 р.) та Миколі Кравцю – другокурснику ФІОТ (середній бал 99,86).

З Миколою Кравцем зустрілася кореспондент "КП".

– Вас зі школи цікавили  ІТ-технології? Чому зупинили свій вибір на Київській політехніці?

– До КПІ я навчався в НВК "Гімназія – ЗНЗ I ступеня міста Обухова імені В.Мельника". Цікавився комп'ютерами, програмуванням. Обрав КПІ ім. Ігоря Сікорського, бо чув  багато схвальних відгуків про університет, хотів навчатися в престижному закладі та здобути хорошу вищу освіту з комп'ютерної інженерії, програмування й інформаційних систем.

– Чи довго призвичаювалися до університетських вимог? Карантин додав складнощів з навчанням?

– До навчання в інституті дуже швидко адаптувався. Завдяки дружньому колективу і чудовим викладачам навчання в КПІ стало цікавим етапом у моєму житті. Навіть переведення на дистанційну форму навчання не викликало труднощів. Звичайно, таке навчання має свої позитивні та негативні сторони.

До позитивних можу віднести економію часу, який я витрачав на дорогу до інституту та додому. Адже на дорогу мені потрібно було близько трьох годин щодня. Тепер цей час я можу використати на навчання та дозвілля. Відтак, значно поліпшилася моя успішність з усіх предметів. До негативних наслідків дистанційного навчання я б відніс відсутність живого спілкування з одногрупниками та викладачами. Та оскільки мене обрали на посаду старости, у мене з'явилася можливість спілкуватися з усіма студентами нашої групи.

– Які навчальні дисципліни вам найбільше подобаються?

– Найбільше мене зацікавили такі предмети: програмування, CAD-системи та мультимедіа, основи клієнтської розробки. Ці предмети мені подобаються, оскільки найбільше збігаються з моїми інтересами.

– Кажуть, гарний солдат мріє стати генералом, а про що мріє другокурсник ФІОТ?

– У майбутньому планую закінчити навчання на відмінно, отримати роботу в перспективній ІТ-компанії, стати професіоналом своєї справи.

– Крім фахових знань, вдалося набути в університеті нового досвіду та навичок?

– Завдяки навчанню в КПІ спробував себе в новому виді спорту – великому тенісі. Незважаючи на переведення на дистанційне навчання, продовжую грати у вільний час. Влітку залюбки ходив на міський корт тренуватися з друзями.