Головне управління Федерації науково-технічних товариств Польщі нагородило Почесними золотими знаками керівницю напряму роботи з рідкісними та цінними документами Науково-технічної бібліотеки імені Г.І. Денисенка Марину Мірошниченко та головного редактора газети "Київський політехнік" Дмитра Стефановича.

"З вдячністю за внесок у справу зміцнення зв'язків між КПІ і польськими політехніками, між українськими і польськими науковцями й інженерами та з побажанням подальших успіхів у науковій і навчальній роботі в нашому спільному кращому українському університеті", – написав у вітальному листі до нагороджених керівник Секції вихованців КПІ у Польщі Януш Фукса.

Приємну місію вручення Почесних золотих знаків 30 вересня здійснили головна редакторка журналу "Krynica" Дорота Яворська та головний редактор суспільної, економічної і літературної газети "Dziennik Kijowski" Станіслав  Пантелюк у присутності начальника управління міжнародних зв'язків КПІ Євгена Поліщука, заступниці директора Українсько-Польського центру Ганни Біднюк, начальниці відділу міжнародних зв'язків та протокольного супроводу Люції Шикалової та інших.

Варто відзначити, що Головне управління Федерації науково-технічних товариств Польщі вже не вперше нагороджує київських політехніків, – лауреатами нагороди вже є 98 працівників університету.

"Ми дуже раді, що сьогоднішні номінанти привнесли багато своєї креативної енергії, своєї творчості для зміцнення українсько-польських відносин, і що ця співпраця націлена на поліпшення поінформованості студентів про технічне співробітництво між Україною та Польщею", – зазначила Ганна Біднюк.

Лілія Скиба

Довідково:

Федерація науково-технічних товариств Польщі – найбільша польська інженерна організація. Вона має на меті зміцнення ролі технічного співтовариства – проведення навчальних курсів, підвищення кваліфікації інженерів відповідно до вимог Євросоюзу, підтримку інновацій у польській економіці, проведення технічних олімпіад і конкурсів, спрямованих на підвищення престижу професії інженера.

Секція вихованців Київського політехнічного інституту при Федерації науково-технічних товариств Головної технічної організації (ФНТТ ГТО) об'єднує випускників КПІ.

Членами Секції вихованців Київського політехнічного інституту є особи, які проживають у Польщі і закінчили навчання або аспірантуру в Київському політехнічному інституті. Членами Секції є також польські громадяни, які постійно проживають за кордоном, якщо вони закінчили навчання або аспірантуру в Київському політехнічному інституті.