У межах фестивалю  ТехноАртКПІ, який щорічно проводиться з метою популяризації інженерних спеціальностей серед школярів, на початку червня відбувся онлайн-хакатон Hack Space for Earth (Досліджуй космос заради Землі). Партнерами фестивалю виступили благодійний фонд "Школа майбутнього", торговельна мережа "Сільпо", компанія "Прогрестех-Україна", Інжинірингова школа Noosphere, Райффайзен Банк Аваль.

Цього разу ТехноАртХакатон побив усі рекорди по рівню  зацікавленості учасників. Починалося з того, що організатори запропонували  школярам вибрати напрям для розроблення власного проєкту з космічної тематики. Протягом першого тижня червня відбувалися вебінари, майстер-класи, обрання теми дослідження з різних категорій, розподілення команд. Менторами для школярів під час створення ними космічних проєктів уперше виступили студенти ФБТ, ФЕЛ, РТФ, ІМЗ, ІАТ КПІ ім. Ігоря Сікорського, КІтУ НАУ, а також волонтери КПІ та інших вишів. На онлайн-змагання зареєструвалися понад 100 осіб: школярі різного віку, батьки та вчителі, яким  також було цікаво спостерігати за проведенням хакатону. Після вибору завдання команди впродовж тижня шукали інноваційні рішення та  відвідували вебінари експертів і менторів, які надихали та допомагали їм впоратися з поставленим завданням.

Хакатон проходив у двох вікових категоріях. Школярі 5-8 класів могли випробувати свої сили в категорії "Безмежна творчість", а школярі старшого віку – у категоріях "Законодавець космосу", "Досліджуй технології", "Інженер всесвіту", "Створюй екосистему"  та "Будь на зв'язку".

Із 12 зареєстрованих учасників категорії "Безмежна творчість" призові місця вибороли 7 школярів.

Із старшої вікової групи, де  захищалося понад 30 учасників, призові місця вибороли 4 команди: Oxygen Researchers з проєктом "СМОП на МКС" (категорія "Створюй екосистему"); Next Space з проєктом "Захисне покриття NGSC-01" (категорія "Інженер всесвіту"); Startupers  з проєктом "Spectam" (категорія "Будь на зв'язку"); Future Incognita з проєктом "Entrance to Europe" (категорія "Досліджуй технології"). Приз глядацьких симпатій здобула команда Humanisation з проєктом "New vision" (категорія "Інженер всесвіту").

Переможці отримали корисні подарунки від КПІ ім. Ігоря Сікорського та Київської Малої академії наук.

Варто зазначити, що окрім традиційних тем із застосуванням програмування та обробки даних, учасники обирали теми, які є надзвичайно актуальними: виявлення тріщин у матеріалах, створення радіоканалів тощо. Учасники вразили журі рівнем робіт і відповідальним ставленням до підготовки проєктів. Найцікавіші проєкти отримали сертифікати до Стартап-школи Sikorsky Challenge.

За словами члена оргкомітету ТехноАртКПІ, заступниці декана РТФ Оксани Захарченко,  велика кількість позитивних відгуків від учасників та журі хакатону в соціальних мережах, слова вдячності на телеграм-каналах, щасливі очі переможців – усе це спонукає організаторів до подальших звершень і нових ідей.

Довідково: Хакатон ТехноАртКПІ 2021 проведено З1 травня – 6 червня 2021 р. Зареєструвалися більше ніж 70 школярів 5-10 класів. Сформовано 11 команд (від 2 до 4 осіб), загалом – 37 школярів. Спеціальна категорія (5-8 класи): 1 команда, 12 індивідуальних учасників. Загалом – 49 учасників з різних міст України (Київ, Рівне, Черкаси, Дніпро та ін.), 9 менторів-студентів. Упродовж тижня проведено 6 вебінарів від партнерів. У суботу та неділю відбувалися захисти проєктів з  трансляцією у прямому ефірі. Для всіх бажаючих протягом двох днів були організовані екскурсії по університету.

Прориваємось у космос крізь онлайн!

Позначте собі у календарі — 5-6 червня 2021 р. пройде онлайн хакатон Hack Space for Earth (Досліджуй космос заради Землі) в рамках проєкту ТехноАртКПІ.

У програмі хакатону міні-вебінари, кейси від організацій-партнерів, командна робота над проєктами, захист в режимі онлайн (стрім), вікторина для відвідувачів та учасників.

Уперше студенти провідного вишу столиці супроводжуватимуть школярів під час створення справжніх космічних проєктів за підтримки менторів КПІ ім. Ігоря Сікорського та Noosphere.

Участь за попередньою реєстрацією, тож поспішайте заповнити форму та приєднуйтесь до нашого чату в Telegram!

Партнери заходу:

  • Noosphere
  • Київська мала академія наук учнівської молоді
  • Sikorsky Challenge Україна

Інформаційні ресурси:

http://technoart.kpi.ua/

Facebook: @TechnoArtKpi

Instagram: @technoartkpi.dnvr

Telegram: онлайн хакатон ТехноАртКПІ

e-mail: technoartkpi.dnvr@gmail.com

Дата події