Кафедра філософії КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочала процес оформлення Угоди про співпрацю з одним із найвідоміших вишів України – Одеським національним університетом імені І.І. Мечнікова.

Наші партнери – факультет історії та філософії ОНУ. У zoom-розмові з КПІ взяли участь професор, доктор філософських наук, завідувач кафедри філософії Інна Володимирівна Голубович і кандидат філософських наук, доцент кафедри Фаріда Ахметівна Тихомирова. Колеги розповіли про такі креативні програми своєї науково-освітньої діяльності, як Школа філософії для дітей, Аспірантсько-студентські читання, щорічні випуски популярного фахового журналу"Δόξα/Докса", фестивалі, виїзні семінари, конкурси та міжнародні конференції. До речі, останній номер "Докси" містить оригінальні матеріали на знакову для Одеси тему "Сміх як інтелектуальна розвідка: семантика та герменевтика смішного – 2".

У перспективі наші кафедри планують реалізувати програму внутрішньої академічної мобільності: обмін викладачами і студентами КПІ та ОНУ з двотижневими виїздами один до одного. А ще – започаткувати відкриті онлайн-лекції провідних викладачів обох вишів, міжуніверситетські студентські батли, спільну участь у наукових заходах, спільні міжнародні освітні проєкти, долучити студентів та аспірантів нашої кафедри до Школи філософії для дітей, до археологічних експедицій одеситів у форматі волонтерсько-соціальних проєктів та багато іншого. Сподіваємося на цікаву й плідну співпрацю!   

Інф. кафедри філософії