Нещодавно укладено Меморандум про співробітництво між Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту (ІЕЕ) КПІ ім. Ігоря Сікорського та Інститутом бізнес-освіти КНЕУ імені Вадима Гетьмана. Учасники його укладення відзначили важливість успішної співпраці у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців для енергетичної галузі та розбудови енергетичного ринку України.

 "Незважаючи на різні профілі закладів, нас об'єднали спільні інтереси на базі енергозбереження, – наголосив на церемонії підписання директор Інституту бізнес-освіти доктор економічних наук, професор Анатолій Поручник. – У нас є відповідні магістерські програми. Підготовлено кілька дисертацій з точки зору економіки, менеджменту. Важливо отримати нові сучасні знання та поєднати компетенції фахівців і професури. Творче академічне партнерство сприятиме підготовці висококваліфікованих фахівців енергетичної галузі".

Головною метою співробітництва сторони визначили сприяння створенню спільної науково-економічної та освітньо-дослідницької платформи енергетичного сектору України для поєднання практичного досвіду, сучасних знань та зусиль, спрямованих на реформування енергетичної галузі України, підвищення ефективності її діяльності та покращення кадрового потенціалу, розвиток освітньої і наукової роботи у сфері економіки, фінансів та управління. Тож при підготовці документа були враховані значний освітній та науково-дослідницький потенціал професор­сько-викладацького складу обох університетів та потужний рушійний потенціал високопрофесійних менеджерів енергетичної галузі та креативної молоді України, а також необхідність поєднання теорії та практики, креативності та досвіду заради перетворення енергетичної галузі України в потужний розвинений сектор національної економіки.

Інститут енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського є, до певної міри, "законодавцем мод" у вітчизняній галузі енергозбереження. Тут уже втілено у життя спільний проєкт з Університетом Південно-Східної Норвегії. Подвійні дипломи отримають студенти з Польщі, які навчаються за програмою подвійного диплома між Варшавським університетом технологій та КПІ ім. Ігоря Сікорського в рамках проєкту "Електроенергетика нового покоління та енергетичні ринки" за програмою NAWA Katamaran. ІЕЕ приєднався до енергетичного альянсу з Китаєм "Один пояс, один шлях". Наші українські спеціалісти затребувані на ринку праці. Тож укладення цього меморандуму – це ще один крок на шляху підтримки  освітніх інновацій. А його підписанням ІЕЕ започатковує формування інноваційної мережі з вітчизняними науковими, освітніми та експертними установами у сфері енергетики.

Сергій Денисюк, директор ІЕЕ КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події