Мотивуючим у житті та навчанні для Оксани Лещенко – студентки VІ курсу кафедри машин та апаратів хімічних і нафтопереробних виробництв ІХФ, іменної стипендіатки Президента України, є вислів Йоганна Вольфганга фон Гете: "Недостатньо тільки оволодіти знаннями – їх треба застосувати. Недостатньо тільки бажати – треба діяти".

Нині Оксана під науковим керівництвом к.т.н., ст. викладача С.В.Гулієнка працює над  магістерською роботою, що стосується модернізації установки очищення води з розробкою апарата зворотного осмосу та змішувача. Без сумніву, вода є основною передумовою існування життя на Землі, одним з найважливіших ресурсів. Тож створення методів ефективного її очищення є важливим завданням. "Серед існуючих методів підготовки води, – розповідає Оксана, – найбільш ефективними є мембранні процеси. Сфера їх використання постійно розширюється, що обумовлює високий інтерес інженерів і дослідників. Вирішенню проблем під час експлуатації мембранних апаратів і присвячена моя робота".

Студентка вирізняється сумлінністю і працьовитістю, прагне доводити до кінця всі починання. Вона чудово розуміє, що мрії не здійсняться самі собою, щоб вони збулися, необхідно докласти багато зусиль і часу. "Праця – це основа людського життя, – розмірковує вона. – Завдяки праці людина відрізняється від інших істот. Саме праця творить і прикрашає людину. Завдяки праці стає реальністю мрія. Якщо ви лише мрієте, знайте, що без праці мріям вашим ніколи не реалізуватися".

Для того щоб людина могла себе реалізовувати, вважає Оксана, дуже важливим є оточення, в якому комфортно і хочеться творити. "Київський політехнічний став для мене взірцем, учителем, домівкою, – ділиться вона. – Тут я навчилася бути самостійною, навчилася ставити мету і працювати, досягати нових вершин. Мене тут розуміють, допомагають, навчають. Університет дав мені відчуття дружної родини. У цих стінах я зрозуміла, що не треба відмовлятися від дружньої підтримки і, якщо хочеш щоб тебе розуміли, намагайся зрозуміти кожного".

Студентка цікавиться науковими новинками і здобутками в різних сферах, вивчає іноземні мови, знаходить час для занять спортом. Вона вдячна долі, яка привела її до КПІ. "Назавжди пронесу по життю атмосферу студентської дружби, радості від наукових відкриттів, перших серйозних успіхів, – упевнена вона. – А ще я дуже вдячна всім викладачам моєї альма-матер, які терпляче навчали, надихали, направляли. Велике спасибі моєму науковому керівникові Сергію Валерійовичу Гулієнку та всім викладачам кафедри за підтримку і сприяння моєму науковому розвитку, за знання, що я отримала, за розкриття мого наукового потенціалу".

Інф. ІХФ