Студентку п'ятого курсу Інституту телекомунікаційних систем Наталію Гвоздецьку цього року  було відзначено іменною стипендією Президента України за успіхи в навчанні, науковій роботі та громадському житті.

Наталія навчається за програмою магістратури, бере активну  участь у науковій роботі інституту та співпрацює з телекомунікаційними компаніями України в дослідницьких проектах.

На сьогоднішній день Наталія має вже 8 науково-технічних публікацій, дві з яких потрапили до Всесвітньої бібліографічної бази даних наукових праць Scopus, та один патент на корисну модель. Вона бере участь у міжнародних конференціях та конкурсах, двічі займала призові місця у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з технічних наук, разом із командою була нагороджена дипломом "За актуальність проекту" у Всеукраїнському конкурсі "Професіонали майбутнього – 2017" компанії Vodafone.

У 2017 році Наталія була обрана представником Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" для поїздки в Китай за програмою Seeds for the Future, організованою компанією Huawei. Після поїздки Наталія продовжила успішну співпрацю з Huawei – вона проходить стажування в компанії за тематикою "Розумні та безпечні міста", впроваджуючи найновіші технологічні рішення у реальних проектах в Україні, та планує взяти участь у Міжнародній науковій конференції BlackSea Com'2018, що проходить  за підтримки компанії. Організатором конференції є всесвітньо відома організація IEEE – лідер з розробки стандартів у сфері ІКТ. Сподіваємося, що робота Наталії, яка має на меті підвищення ефективності розподілу ресурсів у мережі SDN, зацікавить наукову спільноту та дозволить нашій студентці вдосконалити отримані наукові результати.

Наталія бере активну участь у міжнародній діяльності інституту – вона відповідає на кафедрі за міжнародну роботу, підтримує співпрацю Інституту телекомунікаційних систем з Технічним університетом м. Дрездена (Німеччина).

"Я хочу щиро подякувати викладачам та адміністрації Інституту телекомунікаційних систем, а також телекомунікаційним компаніям України, що активно підтримують наукову діяльність студентів. Завдяки їм я маю шанс реалізовувати свої ідеї, повноцінно займатись науковою творчістю. Стипендія Президента України спонукає мене не зупинятись на досягнутому, продовжувати розвивати свій науковий потенціал та впроваджувати ідеї на практиці.

Хочу побажати студентам молодших курсів активності в навчанні та науковій діяльності. На мою думку, необхідно використовувати кожну можливість проявити себе,  не боячись поразок. Це приносить розвиток та натхнення, а також допомагає знайти себе у величезному розмаїтті світу науки".

Інф. ІТС