Почуття тендітного відношення до краси і величі природи, її чутливості, крихкості здавна надихало художників, поетів, музикантів. Але, мабуть, із усіх творчих напрямів найбільш тісно пов'язано саме з природою мистецтво флористики. Засушені під пресом рослини утворюють різнобарвну природну палітру для реалізації будь-яких ідей художника і, водночас, зберігають магічну заворожливу ауру природи. Переконатися в цьому можна на виставці робіт майстрів Народної студії декоративно-прикладного мистецтва "Флористика" при Київському міському Палаці ветеранів, яка відкрилася в Картинній галереї ЦКМ КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Упродовж більше ніж чотирьох десятиліть флористи Народної студії постійно вдосконалюють свою майстерність і популяризують мистецтво флористики на численних виставках та майстер-класах. Вони одержали широке визнання відвідувачів експозиції і ЗМІ. У студії – люди різного віку та професій, об'єднані любов'ю до природи, рідного краю, громадянською позицією до історії країни. За вагомий внесок у розвиток аматорського мистецтва, високий художній рівень, виконавську майстерність у 2005 році колективу було присвоєно почесне звання "Народний аматорський колектив". Студія регулярно поповнює новими роботами свою колекцію, що є творчим внеском у культурне життя столиці.

На виставці можна ознайомитися з таким різновидом флористики, як ошибана. Слово "ошибана" прийшло до нас з Японії. "Ошо" – засушений, "бана" – квітка. Цей вид декоративно-прикладного мистецтва ще називають пресованою флористикою.

Цікаво, що у своїй роботі флористи використовують найрізноманітніші природні матеріали: листя, гілки, пелюстки квітів, соломку, насіння, тополиний пух, риб'ячі кістки, шкірку банану, кору дерев та ще чимало всього, що дарує природа.

 На виставці під назвою "Закохані у флористику" можна побачити сто вісімнадцять робіт шістнадцяти авторів: Віри Авдєєвої, Валентини Процько, Ірини Молчанової, Катерини Дітківської, Галини Донченко, Олени Журавської, Ольги Круківської, Людмили Порунової, Катерини Рибіної, Анни Філіної, Валентини Чернишової, Любові Хандошко, Ірини Балашової, Ніни Сєрової, Ніни Чікаліної, Людмили Верети.

Сподіваюся, що відвідувачі виставки не тільки дістануть велике задоволення від огляду робіт, а й зроблять для себе чимало відкриттів у мистецтві флористики.