Фізичному вихованню та залученню студентів до регулярних занять спортом у КПІ сьогодні приділяється велика увага. І це підтверджується статистичними даними про роботу спортивно-оздоровчих секцій та успіхами студентів КПІ у змаганнях різного рівня.

Нині в структурі Центру фізичного виховання і спорту "Політехнік" працюють 13 спортивно-оздоровчих секцій. Центр продовжував активну діяльність і під час карантинних обмежень через пандемію COVID-19, відкритий він для любителів спорту і тепер, під час повномасштабної війни, яку росія розв'язала проти нашої країни. А після запровадження змішаної форми навчання кількість охочих займатися спортом серед студентів-політехніків почала зростати. Наведемо лише декілька цифр. Сьогодні в університеті до систематичних занять фізичною культурою долучилися понад 550 студентів. Їхня кількість помітно зросла порівняно з минулим роком, адже у жовтні 2023 року спортивно-оздоровчі секції відвідували 450 студентів.

kpi images - спорт

Слід зазначити, що порівняно з переважною більшістю спортивно-оздоровчих структур міста, в університетських секціях студенти КПІ мають змогу займатися на повністю безоплатній основі. Нещодавно збірна команда КПІ з волейболу, яку створено лише на початку навчального року, у напруженій боротьбі досягла значного успіху на Універсіаді київських університетів.

kpi images - спорт

Про роботу відділу студентського спорту ЦФВС "Політехнік" кореспонденту "КП" розповіла його очільниця Тетяна Пасічна.

– Одне із головних завдань відділу – це створення сприятливих умов для занять студентів різноманітними формами фізкультурно-оздоровчої діяльності у спортивних секціях. За останній період чисельність відвідувачів секцій зросла майже вдвоє. Відповідно зростає й популярність фізкультурно-оздоровчих занять. Основний склад керівників наших спортивних секцій – фахівці високого рівня, легендарні тренери-викладачі кафедри спортивного вдосконалення в минулому, переможці Універсіад і чемпіонатів різного рівня, які високо тримали планку спортивної слави КПІ багато років. Це Григорій Устименко, Олег Яременко, Дмитро Томашевський, Сергій Журавльов, Андрій Кондратович, Павло Агеєв, Дмитро Запольський, Наталія Лозенко, Максим Бубен, Лариса Гришко, Вадим Михайленко, Анатолій Лукачина, Микола Корюкаєв, Валентина Шишацька. Я дуже вдячна їм за якісну та злагоджену роботу відділу студентського спорту.

kpi images - спорт

Але є в нас, на жаль, і чимало проблем. Вважаю, що одним із важливих завдань у нашій роботі є поглиблення уваги до потреб тренерів (які нині офіційно працюють у статусі керівників секцій, а не тренерів з видів спорту) та членів збірних команд університету. Адже наші збірники – це студенти, які своїми спортивними досягненнями не лише підвищують рейтинг КПІ, але й подають своїм однокурсникам дієвий приклад здорового способу життя, а їхні наставники допомагають їм якомога повніше розкрити свій потенціал. Ну а завдання на майбутнє – створення збірних команд з провідних видів спорту, підготовка належних умов проведення змагань – як внутрішніх, так і зовнішніх.

 Володимир Школьний

Дата події