Премія Президента – доценту КПІ Сергію Олександровичу Бур'яну

За розробку енергоефективного обладнання для промисловості доцента ФЕА Сергія Олександровича Бур'яна відзначено премією Президента України для молодих учених на підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки.

До 70-річчя від дня заснування Інституту металофізики ім. Г.В.Курдюмова

Інститут металофізики ім. Г.В.Курдюмова НАН України відзначив 70-річчя від дня заснування! З цієї нагоди ректор НТУУ “КПІ” академік НАН України М.З.Згуровський надіслав привітання директору та колективу інституту.

Щоб серце служило довше

Благородній справі покращення якості та продовження тривалості життя присвятила свої наукові дослідження студентка 4-го курсу ФБМІ Марія Гльоза.

Премія Кабінету Міністрів – Віталію Котовському

20 травня у приміщенні Міністерства освіти і науки України відбулося нагородження лауреатів Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій, яка присуджена у 2016 році.

«Марсіанський стрибун»: від ідеї до перемоги

Проект марсоходу, чи, радше, марсольоту "Mars Hopper", розроблений в Україні, став переможцем міжнародного хакатону "NASA Space App Challenge". Це конкурс, який з 2012 року регулярно проводиться під егідою Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору CША (NASA).

Семінар секціі вихованців КПІ в Ольштині

20–22 травня 2016 року в маленькому мальовничому містечку Ольштин, поблизу Ченстохова, відбувся черговий семінар Секції вихованців Київської політехніки в Польщі "Економічне співробітництво Польщі з Україною".

IIІ Міжнародна конференція на ФЛ "Мови професійної комунікації"

21 квітня 2016 р. відбулася IIІ Міжнародна конференція "Мови професійної комунікації: лінгвокультурний, когнітивно-дискурсивний, перекладознавчий та методичний аспекти", організаторами якої виступила кафедра теорії, практики та перекладу французької мови факультету лінгвістики НТУУ "КПІ".

85 років з дня народження С.П. Дорошенка

7 травня 2016 року виповнилося 85 років з дня народження професора, доктора технічних наук, завідувача кафедри ливарного виробництва Київського політехнічного інституту в 1974–1991 рр., заслуженого професора НТУУ "КПІ" (1998), академіка Академії інженерних наук України (1998) Степана Пантелійович