Благородній справі покращення якості та продовження тривалості життя присвятила свої наукові дослідження студентка 4-го курсу ФБМІ Марія Гльоза.

Її розробки в галузі кардіології, що стосуються біопротезів клапанів, знайшли відображення в наукових публікаціях, доповідях на науково-практичних конференціях різного рівня та заявках на винахід і корисну модель. Біомедичній інженерії присвячена і її бакалаврська робота, яку Марія виконує під керівництвом д.мед.н., проф. В.Б.Максименка.

"Серце, – розповідає дівчина, – це найважливіший орган в організмі людини. З одного боку, йому присвячено безліч  романтичних рядків та мелодій, а з іншого, – це маленький мішечок із м'язів, що не зупиняється ні на мить, перекачуючи за добу понад 10 тис. л крові. Невтомний і працьовитий, але ж і вразливий. Серцево-судинні захворювання – загроза людству. Тому дуже цікаво і навіть почесно бути причетною до вирішення важливої проблеми сьогодення".  

Щоб краще орієнтуватися в проблематиці, яку досліджує, студентка поєднує навчання з роботою в ДУ "Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України". Там вона в реальних умовах втілює знання, набуті в університетських аудиторіях, напрацьовує практичний досвід. Її виступи  на конференціях мають глибокий різноплановий характер: від історії України, соціології до проблем електроенерготехніки та інноваційних технологій.

Відмінниця навчання у своєму напруженому робочому графіку знаходить час для громадської роботи та справ "для душі". Вона є старостою групи БМ-23, організатором та ведучою молодіжних заходів. Брала участь у роботі оргкомітету Першої науково-практичної конференції біомедичних інженерів і технологів України "Сучасний стан та перспективи біомедичної інженерії і медичної промисловості України" (2015 р.) та оргкомітету Науково-практичної конференції "Вітчизняні інженерні розробки для охорони здоров'я" в рамках V Міжнародного медичного конгресу та VIІ Міжнародного медичного форуму (2016 р.). Роботи Марії на мистецьких конкурсах "Таланти КПІ" незмінно привертають увагу відвідувачів і відзначаються нагородами.

За успіхи в навчанні, науковій та громадській діяльності Марії Гльозі у цьому семестрі присуджено стипендію Президента України. Тож побажаємо молодій дослідниці втілення задуманого – успішно закінчити магістратуру й аспірантуру та знайти гідне застосування своїм знанням.