Київський політехнічний у розвитку: підсумки та завдання

Департамент перспективного роз­витку, створений наказом ректора НТУУ "КПІ" від 21 лютого 2013 р., є структурним підрозділом університету, який координує реалізацію "Стратегії розвитку НТУУ "КПІ" на період 2012–2020 роки", вирішує завдання з розвитку та управління майновим комплексом, розвитку інф

Оцінювання дипломних проектів

У зв'язку з наближенням державної атестації студенти деяких фа­культетів та інститутів звертаються із запитаннями стосовно системи оці­нювання захисту дипломних проектів (робіт) та державних екзаменів.

На засіданні Вченої ради: 10.02.2014

10 лютого 2014 р. відбулося чергове засідання Вченої ради університету. Розпочалося воно поздоровленням ювілярів – завідувача кафедри  електромеханічного обладнання енергоємних виробництв д.т.н., професора С.П. Шевчука та начальника департаменту економіки і фінансів Л.Г.Субботіної.

Дмитро Менделєєв – велетень думки і праці. До 180-річчя від дня народження

8 лютого виповнилося 180 років від дня народження всесвітньо відомого російського вченого Дмитра Івановича Менделєєва, пам'ятник якому встановлено перед четвертим («хімічним») корпусом НТУУ «КПІ», а барельєф – на фасаді першого (головного) корпусу.

Дмитро Менделєєв: не лише наука. До 180-річчя від Дня народження Д.І.Менделєєва

Талановита людина – талановита в усьому. Наочним підтвердженням цього відомого виразу є постать Дмитра Менделєєва. Про його наукові відкриття, праці й зацікавлення відомо багато. Значно менше згадують про його мистецькі уподобання та захоплення. А мистецтво займало особливу роль у його житті.

Про заняття з фізичного виховання

У середовищі студентів КПІ нині обговорюється питання щодо, мовляв, зайвих годин на фізичну підготовку, які включаються в навчальні плани. Що ці чотири години заважають навчанню, і замість них можна було б поставити пари з профільних навчальних предметів.

Диплом і відзнаки Почесного доктора НТУУ «КПІ» вручено академіку Борису Стогнію

10 лютого в залі засідань Вченої ради НТУУ КПІ» відбулася урочиста церемонія вручення диплому «Почесний доктор НТУУ «КПІ», мантії та пам’ятного знаку відомому українському вченому, академіку-секретарю Відділення фізико-технічних проблем енергетики НАН України Борису Сергійовичу Стогнію.