Підвищення правосвідомості у сфері інтелектуальної власності

14 грудня 2012 року за ініціативою Державної служби інтелектуальної власності України в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут" був проведений семінар на тему "Право інтелектуальної власності в контексті національного законодавства", учасниками якого

Головний пріоритет - якість підготовки фахівців

Головним завданням НТУУ «КПІ», як і будь-якого вишу, є підготовка фахівців для ринку праці. Відповідно до європейської рамки кваліфікацій затверджена Національна рамка кваліфікацій в Україні. Згідно з нею найвищі рівні кваліфікацій – це бакалавр, магістр, доктор філософії й доктор наук. Їх підготовка – завдання університетів, зокрема КПІ. Завдання, звичайно, комплексне: з одного боку – ринок праці з класифікатором видів економічної діяльності, з другого – система освіти.

ІТС пишається ними [ректорські стипендіати ІТС 2012]

Викладачі, студентські організації й самі студенти ІТС спільними зусиллями підтримують атмосферу якісного навчання та наукового зростання обдарованої молоді. Розповідаємо про найбільш успішних студентів ІТС, які у 2012 р. були удостоєні ректорської стипендії.

Павловський Михайло Антонович. Фундатор української школи гіроскопістів

Михайло Антонович Павловський увійшов в історію Київської політехніки як фундатор української школи гіроскопістів, видатний учений у галузі механіки, засновник і перший декан факультету авіаційних і космічних систем.

2011. Студенти КПІ: активні, амбітні, артистичні

Важко провести межу між різними напрямами роботи департаменту навчально-виховної роботи НТУУ «КПІ», але основні з них стосуються діяльності в навчально-організаційній, навчально-виховній, культурно-спортивній та соціально-оздоровчій сферах студентського життя університету.

Про підготовку до виборів ректора НТУУ «КПІ»

30 січня цього року наказом міністра освіти і науки, молоді та спорту України №87 було оголошено конкурс на зайняття посади ректора Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Оголошення відповідного змісту було опубліковано на веб-сайті МОНмолодьспорту і в газеті «Освіта України».

КПІ – кращий!

Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут» вкотре визнано найкращим серед технічних ВНЗ України. Цього разу – за версією журналу «Деньги» від 8 березня 2012 р.