14 грудня 2012 року за ініціативою Державної служби інтелектуальної власності України в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут" був проведений семінар на тему "Право інтелектуальної власності в контексті національного законодавства", учасниками якого були студенти ІІІ – V курсів, співробітники департаменту науки та інноватики, члени експертно-консультативної комісії з питань інтелектуальної власності та викладачі спеціальності "Інтелектуальна власність".

Семінар відкрив перший заступник голови Державної служби Олексій Янов, який зазначив, що в КПІ студенти активно займаються винахідницькою діяльністю, тому з метою підвищення правосвідомості у сфері інтелектуальної власності такий семінар повинен стати їм чудовою нагодою для отримання відповідей на запитання, пов'язані із захистом чи використанням відповідної інтелектуальної власності в контексті національного законодавства.

Провідні фахівці Державної служби та представники організації "Український альянс по боротьбі з підробками та піратством" детально висвітлили питання законодавства у сфері інтелектуальної власності (промислова власність, авторське право та суміжні права) і державної реєстрації об'єктів права інтелектуальної власності. Вони також розглянули проблеми дотримання законодавства у сфері авторського права та суміжних прав у мережі Інтернет, державного контролю за використанням об'єктів права інтелектуальної власності тощо.

А.К.Скуратовський, доц., в.о. голови експертно-консультативної комісії з питань інтелектуальної власності департаменту науки та інноватики, заслужений винахідник НТУУ "КПІ"

Дата події