Поміркуйте! [5]

Туристи вийшли з готелю о 15-й годині та пішли до недалекої гори. Піднявшись на вершину гори, вони зразу ( без відпочинку ) повернули у зворотному напрямку та о 21-й годині вже були в готелі. По рівнині вони рухались зі швидкістю 4 км/год, піднімались на гору – 3 км /год, спускались з гори – 6 км/год.

Молчанов Віталій Іванович. Вітаємо з ювілеєм!!!

Віталію Івановичу Молчанову – 70! Мабуть, немає в НТУУ "КПІ" людини, яка б не знала, не зустрічалася чи не працювала з Віталієм Івановичем Молчановим – доцентом ФЕЛ, головою профкому співробітників університету. Політехнік-науковець, політехнік-викладач, політехнік-управлінець, політехнік-громадський діяч – усі ці категорії якнайкраще характеризують життєвий шлях політехніка-професіонала В.І.Молчанова. Народився він в с. Драбово Черкаської області в рік початку Великої вітчизняної війни.

Життя та відкриття Джероламо Кардано, або Секрети однієї формули

Карданний вал, карданні зчеплення, карданний підвіс – ці речі сьогодні добре відомі, особливо автомеханікам і фахівцям з інерційної навігації. Математики ще знають формулу Кардано, спеціалісти шифрувальної справи – "решітки Кардано".

М.З.Згуровський: "КПІ має стати острівцем інноваційних змін"! [зустріч ректора НТУУ «КПІ» з активістами студентських організацій]

10 жовтня ректор НТУУ "КПІ" академік Михайло Згуровський зустрівся з представниками органів студентського самоврядування, профспілкової організації та Наукового товариства студентів та аспірантів.

Капела бандуристів КПІ на фестивалі у Словаччині

Влітку цього року Народна капела бандуристів НТУУ "КПІ" взяла участь у Міжнародному фестивалі культури і спорту Словацької Республіки, який проходив у мальовничому куточку Словаччини – м. Межилаборці.