Влітку цього року Народна капела бандуристів НТУУ "КПІ" взяла участь у Міжнародному фестивалі культури і спорту Словацької Республіки, який проходив у мальовничому куточку Словаччини – м. Межилаборці.

Містечко маленьке, дуже затишне і надзвичайно чисте. Машин на вулицях мало, а громадського транспорту немає взагалі. Практично на кожній вулиці, у кожному дворику багато зелені і квітів, тому повітря чисте і дихається легко.

Фестиваль тривав 2 дні, у ньому взяли участь 80 колективів з Болгарії, Польщі, Росії. З України було два колективи: танцювальний з Маріуполя і наша капела. Українські національні костюми та бандури викликали особливу цікавість у місцевого населення та гостей фестивалю. Полонив серця словаків і чудовий голос студента з ІПСА Олександра Гунькова. Наш колектив виборов звання лауреата фестивалю.

Багато яскравих вражень залишилося у нас від культурної програми. Ми побували на екскурсії в м.Попраді, в аквапарку, більше 18 кілометрів пропливли на плотах річкою Дунаєць, що тече на кордоні з Польщею, піднімались у гори Татри. Тож позитивною енергією учасники капели зарядились на весь наступний навчальний рік.

Колектив капели бандуристів вдячний ректорату та департаменту навчально-виховної роботи університету за допомогу в організації поїздки.

А.Сухарь, студентка ІЕЕ, учасниця колективу

Дата події