Стремський Валерій Віталійович. Вітаємо із ювілеєм!

4 червня 2011 року виповнилося 70 років доценту кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей Валерію Віталійовичу Стремському.

Народився В.В. Стремський 1941 року у Львові. У 1958 році після закінчення середньої школи став студентом механіко-математичного факультету Київського державного університету ім. Тараса Шевченка, який закінчив у 1963 році за спеціальністю "Математик-статистик". Навчаючись в університеті, активно займався наукою та спортом, був п'ятиразовим чемпіоном університету з боксу, чемпіоном Києва, призером першостей вузів.

Магістри – стипендіати Президента України

У тому, що літо – гаряча пора нинішні шестикурсники пересвідчилися не лише за шкалою термометра, який стійко тримається на 30-градусній позначці, але й відчули, що це час напруженої роботи: завершення та захист магістерських робіт. Серед цьогорічних магістрів-випускників є й п'ятеро стипендіатів Президента України. Вони удостоїлися цього матеріального заохочення за відмінне навчання та творчі здобутки.

Фіалков Юрій Якович. Він зробив не все, що міг [до 80-річчя з дня народження ]

1 липня 2011 р. виповнюється 80 років з дня народження видатного радянського і українського вченого фізико-хіміка, доктора хімічних наук, лауреата Державної премії СРСР, заслуженого діяча науки і техніки України, заслуженого професора НТУУ "КПІ" Юрія Яковича Фіалкова.

Результати другої атестації весняного семестру 2010/2011 н.р.

У другій атестації весняного семестру цього навчального року взяли участь 12593 студенти першого, другого і третього курсів. За два місяці, що пройшли від першої атестації, вони зуміли значно покращити свою успішність.

Майбутнє Політеху [початкова школа Політехнічного ліцею]

Нещодавно виповнилося 10 років початковій школі Політехнічного ліцею "Майбутнє політеху". Тут дійсно навчається наша зміна – потенційні студенти КПІ, адже у юних ліцеїстів професійна орієнтація починається у 1-4 класах. А то й раніше, бо батьки учнів, серед яких є багато випускників КПІ, ще в дошкільному віці у процесі підготовки до вступних випробувань до ліцею орієнтують дітей на навчання в нашому університеті.

"Усмішки" від Віталія Іващенка

Віршам Віталія Іващенка притаманне широке коло тем. Краса жінки і краса природи, роздуми на вічні теми і на злобу (політичну) дня, гумор і сатира… У його збірках завжди можна знайти щось "під настрій".

🎥 ХІV МНПКСАМУ “Екологія. Людина. Суспільство”

ХІV Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих учених “Екологія. Людина. Суспільство” пройшла в НТУУ "КПІ" 18-20 травня. Цього року в ній взяла участь рекордна кількість учасників

НТУУ "КПІ" і SAS: перші кроки на шляху співпраці

"КП" уже писав про ХІІІ Міжнародну науково-технічну конференцію "Системний аналіз та інформаційні технології  "SAIT-2011", яка пройшла в травні цього року. Проте її програма включала в себе не лише пленарні та секційні засідання. Серед передбачених нею заходів було і вручення студентам і працівникам ННК "ІПСА" НТУУ "КПІ" свідоцтв про те, що вони прослухали курс "Аналіз, моделювання та прогнозування в SAS".