Нещодавно виповнилося 10 років початковій школі Політехнічного ліцею "Майбутнє політеху". Тут дійсно навчається наша зміна – потенційні студенти КПІ, адже у юних ліцеїстів професійна орієнтація починається у 1-4 класах. А то й раніше, бо батьки учнів, серед яких є багато випускників КПІ, ще в дошкільному віці у процесі підготовки до вступних випробувань до ліцею орієнтують дітей на навчання в нашому університеті.

За власним досвідом батька одного з учнів (сам я випускник КПІ 1996 року, нині працюю на посаді доцента) маю зазначити, що підходи до навчання і рівень вимогливості у школі відповідають нашому університету.

Під час навчання з ініціативи вчителів ліцею і батьків учнів щороку здійснюється близько п'ятдесяти виховних заходів, що є пізнавальним і розвиваючим для дітей. Це відвідування вистав, музеїв Києва, парків, виробничих підприємств. Діти відвідують Державний політехнічний музей при НТУУ "КПІ", зокрема, відділ авіації та космонавтики, Виставковий зал Наукового парку, університетську картинну галерею, беруть участь у виставках-конкурсах "Таланти КПІ". Багато уваги навчанню та вихованню наших дітей приділяє заступник директора з навчально-виховної роботи Ірина Іванівна Думанська, відданий своїй справі педагог зі значним стажем роботи.

А тепер надам слово нашим дітям, цьогорічним випускникам початкової школи ювілейного, 10-го року її існування. Ось деякі цитати з творів ліцеїстів. "Кожна дитина дуже хоче вчитися в такій школі. Але сюди можуть вступити тільки найкращі й найрозумніші. Ліцей – це навчальний заклад, у якому математика на вищому рівні. … На День ліцеїста ми всі збираємося на площі Знань. Весь наш клас дуже хоче, щоб ліцей існував ще дуже багато років. З Днем народження, ліцею!". "У ліцеї є три традиції. Перша – це День ліцеїста, коли діти великі й малі збираються у концертному залі й чекають нагородження випускників. Друга традиція – це початок навчального року й перший дзвоник. Третя традиція – це останній дзвоник, коли учні йдуть на лінійку на площу Знань. Я дуже люблю свій ліцей". "Політехнічний ліцей КПІ – це ліцей, в якому зібрані найкращі вчителі, в ньому дуже гарна програма "Росток", це один з найдавніших ліцеїв України". "Я дякую початковій школі за те, що навчала мене всього, що треба. У ліцеї більше вчать, ніж у звичайній школі, навчання дало мені багато розуму. Я думаю, що після цього я піду вчитися в Політехнічний інститут".

Від батьків – щира вдячність керівництву По­літехнічного ліцею, вчителям, працівникам, які вчать і виховують наших дітей.

С.В. Войтко