У другій атестації весняного семестру цього навчального року взяли участь 12593 студенти першого, другого і третього курсів. За два місяці, що пройшли від першої атестації, вони зуміли значно покращити свою успішність. Так, якщо в першу атестацію весняного семестру тільки 39,9 % студентів були атестовані з усіх дисциплін, то в другу атестацію таких студентів було вже 47,4 %. Примітно, що студенти всіх трьох курсів почали приділяти більше уваги навчанню. Кількість повністю атестованих у другу атестацію студентів збільшилась: на першому курсі – на 7,6 %, на другому – на 8 %, на третьому – на 6,8 %. Найбільше студентів з високою успішністю навчання на ФЛ і ІСЗЗІ (по 72 %). За ними йдуть ВПІ (67,7 %), ФММ (63,7 %) та ФСП (63,5 %).

Протягом весняного семестру майже на третину, з 60 до 42 осіб, зменшилась кількість студентів, неатестованих з усіх дисциплін. Також зменшилась і кількість студентів, які неатестовані з трьох і більше дисциплін. Їх кількість становить 2087 осіб, (16,6 %), що на 5,2 % менше, ніж у першу атестацію. Як і в попередні роки, найбільше студентів, які мають проблеми з поточним контролем, навчається на першому курсі (19,8 %). Традиційно кількість таких студентів зменшується від курсу до курсу і наразі становить на другому курсі 17,2 %, а на третьому – 12,3 %. Це свідчить про результативну роботу викладачів університету і підвищення внут­рішньої мотивації студентів при здобутті фахових знань. Майже на всіх факультетах від першої до другої весняної атестації кількість студентів, які неатестовані з трьох і більше дисциплін, зменшилась. Найбільш активно працювали студенти на ММІ, ФСП, ФМФ, ФЕЛ, ВІТІ та ФІОТ.

кількість студентів,  які неатестовані з трьох і більше дисциплін за результатами обох атестацій  весняного семеструПоказовою є кількість студентів, які неатестовані з трьох і більше дисциплін за результатами обох атестацій весняного семестру. Загалом таких студентів 419, що складає 3,3 % від загальної кількості студентів, які взяли участь в атестації. Порівняно з поперед­нім навчальним роком, цей показник зменшився на 0,5 %.

Серед студентів, які є іноземними громадянами, в атестації взяли участь 230 осіб. З них атестовані з усіх дисциплін – 122, неатестованих з трьох і більше дисциплін – 41.

Департамент навчально-виховної роботи бажає всім студентам приділити максимальну увагу  підготовці до іспитів.

Інформація департаменту навчально-виховної роботи