Доповідь ректора НТУУ “КПІ” академіка НАН України М.З. Згуровського на сесії професорсько-викладацького складу 28 серпня 2009

Шановні колеги! Дозвольте привітати вас з новим навчальним роком, 18-ою річницею незалежності України і побажати міцного здоров'я та успіхів у роботі. Навчальний рік, що минув, був для нас одночасно і плідним і складним.

У широкі ворота майбутнього - День першокурсника 2009

На цьогорічні урочисті з нагоди що відбулися 31 серпня, завітали численні вітчизняні й зарубіжні гості, представники владних структур, міністерств і відомств, громадськості і ЗМІ, батьки і рідні першокурсників.

Образ юності і свободи в КПІ [відкриття скульптурної композиції, присвяченої українській поетесі Олені Телізі]

Скульптурну композицію, присвячену українській поетесі Олені Телізі, було відкрито 31 серпня в рамках святкування Дня першокурсника. Це перший пам'ятник О.Телізі на теренах України. Образ, втілений у бронзі, несе відчуття гідності, шляхетності, свободи.

Літня школа в НТУУ “КПІ” 2009

Четверта Літня школа «Досягнення та застосування сучасної інформатики, математики та фізики» пройшла в нашому університеті з 5 по 16 серпня. Вона об’єднала 56 учасників, що представляли Білорусь, Росію, Туніс, Туреччину та Україну.

Срібний шлях: виставка живопису у стилі езотеричного символізму та космізму

До Міжнародної конференції “Актуальні моделі освіти та здоров'я” в Картинній галереї КПІ відкрилася виставка живопису у стилі езотеричного символізму та космізму “Срібний шлях”. Свої твори представили відомі художники Валентина Чайковська, Володимир Проклов, Асрор Мурадов, Олена Журавель.

ММІ та ХТФ – ровесники КПІ

При створенні КПІ, 110 років тому, у ньому було чотири відділення – механічне, хімічне, інженерне та сільськогосподарське. З часом два останні були перетворені на самостійні вищі навчальні заклади.