Олександр Сидорович Пшенишнюк

20 квітня пішов із життя доктор технічних наук, професор О.С. Пшенишнюк. Народився Олександр Сидорович у 1952 р. Після закінчення з відзнакою КПІ (1975 р.) працював на ММФ інженером, старшим науковим співробітником, асистентом кафедри обробки металів тиском (ОМТ).

Авіаконструктор Костянтин Калінін

Портрет Костянтина Олексійовича Калініна займає почесне місце в галереї славетних випускників Київської політехніки. Займає по праву. Та, на жаль, не всі пам’ятають сьогодні, чим саме уславилася ця людина.

Як капеішники на гуморину їздили…

Весною пробуджується все: природа, почуття, студенти на парах… Останні все частіше дивляться у вікно і думають… звичайно, кожен про своє, але більшість про кохання, тепле сонечко за вікном, подорожі… ну хоча б… до Одеси.

Зустріч з делегацією ЮНІДО 22 березня 2007

Члени делегації ЮНІДО Петра Швагер та Ігор Володін – програмні менеджери підрозділу енергетики та чистого виробництва – 22 березня зустрілися з керівниками університету “КПІ”.

На засіданні Вченої ради: 02.04.2007

За поданням проректора з наукової роботи члена-кореспондента НАН України М.Ю.Ільченка на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки було висунуто роботу “Створення сімейства автомобілів високоефективної прохідності на основі модульної побудови їх конструкцій та втілення їх у виробництво” – авторський колектив: В.С.Камаєв, В.І.Пилипенко, А.П.Солтус.

Босий Володимир Васильович

4 квітня 2007 року виповнилося 70 років заслуженому працівнику народної освіти України, к.т.н., доценту Володимиру Васильовичу Босому.

Конструкторські розробки ФАКСу. Радіаційно-стійки роботи МНДІ ПМ “Ритм”

Катастрофа на ЧАЕС продемонструвала необхідність створення робототехнічних комплексів, здатних працювати в небезпечних для життя та здоров’я людини ситуаціях. Розробка таких комплексів з 1996 року активно здійснюється в Міжгалузевому НДІ проблем механіки (МНДІ ПМ) “Ритм” ФАКСу.

Політехнічний ліцей НТУУ «КПІ» – міжнародні контакти

14-15 березня на базі Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» (ПЛ) було проведено математичну олімпіаду та Міжнародний науково-методичний семінар «Обдарованість у європейському просторі». Ініціатором проведення цього заходу виступив ПЛ НТУУ «КПІ».