Інституту енергозбереження та енергоменеджменту – 60!

У листопаді 2006 року 60-річчя з дня заснування відзначав Інститут енергозбереження та енергоменеджменту (ІЕЕ). ІЕЕ є спадкоємцем гірничого факультету, факультету гірничої електромеханіки та автоматики, гірничотехнічного факультету і, частково, факультету електроенерготехніки та автоматики.

Університети і роботодавці – партнери чи конкуренти?

Про наростання суперечностей між ринком праці та наукоємністю вищої освіти тижневик «ДТ» уже писав (див., наприклад, № 6 (585), 2006 р.). Вони виникли ще 15 років тому, коли Україна почала втрачати інтелектуально наповнені сектори вітчизняної економіки.

Результати першої атестації осіннього семестру 2006/2007 н.р.

З 23 по 29 жовтня проводилася перша атестація осіннього семестру 2006/2007 навчального року. Оскільки всі факультети та інститути проводять атестацію (рубіжний контроль) у повному обсязі вже третій рік поспіль, проблем в її організації практично не було і всі підрозділи університету вчасно звітували перед Департаментом навчально-виховної роботи.

В атестації взяли участь 20355 студентів перших чотирьох курсів.

Вiдкрито лабораторiю наномеханотроніки

13 листопада на кафедрі наукових, аналітичних та екологічних приладів і систем за сприяння Українського науково-технологічного центру (УНТЦ) та за участю ТОВ “Лілея” створена навчально-наукова лабораторія наномеханотроніки.

В УЯЦ КПІ конференція випускників Української школи політичних студій

10 листопада 2006 року в Українсько-японському центрі НТУУ “КПІ” пройшла перша щорічна конференція випускників Української школи політичних студій, яка була відкрита рік тому у співпраці з Радою Європи і має на меті формування нової генерації політиків, державних службовців, лідерів громадянськог

Суперкомп’ютер КПІ – найпотужніший в Україні

Про характеристики та особливості суперобчислювача, встановленого в Центрі суперкомп’ютерних обчислень і обробки даних, розповідає завідувач кафедри САПР, науковий керівник Центру проф. А.І. Петренко.

Візит Президента України до КПІ

Президент України Віктор Ющенко 17 листопада відкрив у НТУУ “КПІ” Центр суперкомп’ютерних обчислень та Українське відділення Світового центру даних.

Барнич Юрій Олександрович

75-річний ювілей днями відзначає Барнич Юрій Олександрович – Людина з великої букви, талановитий організатор і керівник навчально-освітнього процесу у вищих навчальних закладах, науковець, справедливий і гуманний педагог.