Гордість КПІ

XIII Міжнародної студентської олімпіади з математики, в якій уже багато років успішно виступають політехніки, команда НТУУ “КПІ” повернулася з черговою перемогою.

На конференції ректорів технічних університетів Європи

14-15 вересня цього року на базі Віденського технічного університету відбулася XXV щорічна конференція ректорів технічних університетів Європи під назвою “Дослідницькі університети і технології в національному, європейському і міжнародно

1 жовтня – День ветерана: Завжди в строю

Відповідно до указу Президента України від 24 вересня 2004 р. у нашій країні щорічно 1 жовтня відзначається День ветерана, який збігається з проведенням Міжнародного дня осіб похилого віку.

У грудні 2005 року з ініціативи активістів ветеранського руху та за підтримки керівництва університету було створено громадську організацію “Ветеран Національного технічного університету України “КПІ” (“Ветеран КПІ”).

Сучаснi рiшення для високопродуктивних обчислень

15 вересня в НТУУ «КПІ» відбулася науково-практична конференція «Сучасні рішення для високопродуктивних обчислень». Її зорганізували університет «КПІ» та компанія «Юстар», що є лідером у галузі високих технологій.

Вона була заснована у 1994 р., за кілька років вийшла на передові позиції ринку інформаційних систем класу Hi-End і нині залишається одним із галузевих лідерів. “Юстар”, зокрема, вперше в Україні побудувала суперкомп’ютерний центр обробки даних і створила найбільший кластер у СНД на базі Intel Itanium2.