Літня практика в Магдебурзі 2007

Нас можна назвати щасливчиками. Цього літа наша технологічна практика проходила в університеті ім. Отто-фон-Геріке (м. Магдебург, Німеччина), оскільки ми є студентами спільного українсько-німецького факультету машинобудування.

Олена Теліга. Коротке життя довжиною у вічність

Життя можна прожити по-різному. Можна йти довго й тихо, залишаючи непомітні сліди на піску буття, що змиє час, а можна спалахнути коротко і яскраво, осліпивши своїм блиском все навкруги. Історія знає немало прикладів таких зірок, чиї життя згоріли миттєво за ідею чи справу, але чию жертву ми пам’ятаємо і шануємо. 22 липня минулого року ми відзначали 100-річчя з дня народження талановитої української поетеси і патріотки Олени Теліги, чия зірка погасла на кривавому небі війни усього в тридцять чотири роки.

Синєкоп Юрій Степанович

Наукові, педагогічні, управлінські досягнення, вся трудова доля Юрія Степановича Синєкопа нерозривно пов‘язані з Київським політехнічним і

Грані творчості працівників НТБ

Мистецька виставка “Грані творчості”, участь у якій взяли співробітники Науково-технічної бібліотеки, відбулася наприкінці вересня з нагоди святкування Всеукраїнського дня бібліотек.

Радяться керівники з наукової роботи

11 жовтня відбулася планова щорічна нарада, на яку зібралися керівники з наукової роботи підрозділів університету, щоб проаналізувати наявні показники з наукової діяльності, обговорити питання щодо річного звіту та вирішити поточні справи.

Поезія світу від Дайсаку Ікеди

12 жовтня в музеї “Духовні скарби України” була представлена персональна фотовиставка президента “Сока Гаккай Інтернешнл” Дайсаку Ікеди “Мій всесвіт”. На відкритті була присутня делегація НТУУ “КПІ” на чолі з ректором академіком М.З.Згуровським.

Конференція "HighMatTech–2007"

У другій половині 80-х з ініціативи відомого фінського вченого Кая Ліліуса і директора ІПМ НАН України академіка В.І.Трефілова розпочалося проведення міжнародних конференцій з матеріалознавства MatTech

Відпочинок – 2007 у профкомі співробітників

Розмова з головою профкому співробітників університету В.І.Молчановим про літній відпочинок розпочалася традиційно. “Профспілковий комітет НТУУ “КПІ” приділяє постійну увагу питанням відпочинку й оздоровлення співробітників університету та членів їх сімей, – повідомив Віталій Іванович.