26 лютого в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулося офіційне відкриття Програми підготовки фахівців за спеціалізацією «Управління в сфері військово-промислового комплексу».

Участь у відкритті та представленні Програми взяли голова Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром» ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін, голова Правління Громадської спілки «Ліга оборонних підприємств України» голова Ради директорів ПрАТ «Науково-виробниче об’єднання «Практика» Олег Висоцький, Вчений секретар КПІ ім. Сікорського декан факультету соціології і права Анатолій Мельниченко, керівники та співробітники концерну, які здобуватимуть нові знання та навички за новою спеціалізацією.

Спеціалізацію «Управління в сфері військово-промислового комплексу» відкрито на виконання угоди між КПІ ім. Ігоря Сікорського та концерном ДК «Укроборонпром». Угода передбачає організацію широкого співробітництва у справі підготовки висококваліфікованих фахівців для підприємств концерну, передусім, відкриття в університеті нової магістерської програми.

«Програма підготовки управлінців для оборонно-промислового комплексу є результатом тривалої співпраці між КПІ та концерном «Укроборонпром». Університет вже має досвід реалізації подібних програм. Зокрема, це освітні програми, розроблені спільно з компаніями «Прогрестех-Україна», «Боїнг» та Міністерством з питань тимчасово окупованих територій. Водночас, ця Програма є особливою, адже її повністю зорієнтовано на задоволення освітніх потреб концерну. Її спрямовано на забезпечення професіоналізації управлінських процесів на підприємствах «Укроборонпрому», – сказав, представляючи програму Михайло Згуровський. – Магістерська програма розроблялася у тісному контакті з фахівцями концерну. Передбачається, що вона реалізовуватиметься за моделлю дуальної освіти. Йдеться про те, що в освітньому процесі будуть задіяні не лише кращі представники професорсько-викладацького складу КПІ ім. Ігоря Сікорського, але й представники Державної компанії «Укроборонпром». Загалом на проходження підготовки за цією програмою вже зареєструвалося 134 співробітники концерну».

Отже за програмою наступної вищої освіти (друга вища) в КПІ ім. Ігоря Сікорського навчатимуться інженери та керівники підприємств і структурних підрозділів ДК «Укроборонпром», а також інших підприємств усіх форм власності, які працюють задля зміцнення оборони України і є невід’ємними складовими її оборонно-промислового комплексу. До речі, як зауважив, вітаючи перших здобувачів магістерського ступеня за новою спеціалізацією Олег Висоцький, серед них є й 4 фахівці з Приватного акціонерного підприємства «Науково-виробниче об’єднання «Практика».

«Ми дуже вдячні Київському політехнічному інституту ім. Ігоря Сікорського – одному з провідних технічних вишів України – за те, що він долучився до цього процесу, – наголосив у своєму виступі Павло Букін. – Останнім часом наша «оборонка» була до певної міри відірваною від науки і сучасних освітніх програм. І ми сподіваємося, що університет допоможе нам цю прогалину надолужити».

У навчально-методичному та організаційному забезпеченні нової магістерської програми братимуть участь факультет менеджменту та маркетингу, факультет соціології і права, факультет лінгвістики університету, а також Навчально-методичний комплекс «Інститут післядипломної освіти», що працює у структурі КПІ ім. Ігоря Сікорського, і підрозділи ДК «Укроборонпром». Випусковим факультетом для підготовки фахівців з управління для військово-оборонного комплексу країни стане факультет менеджменту та маркетингу. Термін підготовки магістрів за цією спеціалізацією складатиме 1 рік 4 місяці, а їх перший випуск відбудеться у 2019 році.

Докладніше про особливості формування та реалізації Програми розповів учасникам відкриття Анатолій Мельниченко. Він розпочав з короткого визначення її мети. Це «підготовка управлінських кадрів, що здатні системно та інноваційно мислити, приймати ефективні рішення, володіти сучасними інструментами менеджменту та маркетингу, а також виконувати функції управління в сфері оборонно-промисливого комплексу на високому рівні». З цієї мети логічно випливають і компетенції (тобто знання та вміння), якими мусять оволодіти слухачі програми за новою спеціалізацією, та перелік блоків навчальних дисциплін, що допоможуть слухачам набути таких компетенцій. Це не лише суто управлінські дисципліни (управління проектами, управління персоналом, стратегічне управління підприємством, методи прийняття управлінських рішень, психології управління), але й конче необхідні сучасному висококваліфікованому менеджеру знання в сфері фінансів і сталого розвитку, іноземної мови, глобальної економіки, управління зовнішньоекономічною діяльністю. міжнародного маркетингу продукції ОПК, митної справи, міжнародного договірного права, комерційної дипломатії, інформаційної безпеки тощо.

Після перерви про деякі конкретні аспекти підготовки в рамках нової магістерської програми її слухачам розповіли куратор її впровадження від галузі заступник директора ДП ДК «Укрспецекспорт» Анатолій Поліщук, завідувач кафедри міжнародної економіки факультету менеджменту та маркетингу Сергій Войтко, заступник директора Інституту післядипломної освіти Лариса Корчевська та інші.

На фото: виступає голова Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром» ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський

[26.02.2018] Офіційне відкриття та презентація магістерської програми підготовки фахівців для ДК «Укроборонпром» «Управління в сфері військово-промислового комплексу»


26 лютого об 11-00 в Залі Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського (пр. Перемоги, корпус №1) відбудеться офіційне відкриття та презентація магістерської програми підготовки фахівців для ДК «Укроборонпром» «Управління в сфері військово-промислового комплексу».

Участь у відкритті та презентації програми візьмуть голова Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром» ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін, Вчений секретар КПІ ім. Сікорського декан факультету соціології і права Анатолій Мельниченко, керівники та співробітники концерну, які здобуватимуть нові знання та навички в університеті за новою спеціалізацією.

Спеціалізацію «Управління в сфері військово-промислового комплексу» відкрито на виконання угоди між КПІ ім. Ігоря Сікорського та концерном, яку було підписано 22 грудня 2017 року. Цей документ передбачає організацію широкого співробітництва у справі підготовки висококваліфікованих фахівців для підприємств ДК «Укроборонпром», передусім, відкриття нової магістерської програми. За програмою наступної вищої освіти (друга вища) в університеті навчатимуться керівники підприємств і структурних підрозділів ДК «Укроборонпром», а також інших підприємств усіх форм власності, які працюють в оборонно-промисловому комплексі України. У навчально-методичному та організаційному забезпеченні магістерської програми братимуть участь факультет соціології і права, факультет менеджменту та маркетингу та факультет лінгвістики університету, а також Навчально-методичний комплекс «Інститут післядипломної освіти», що працює у структурі КПІ ім. Ігоря Сікорського, і підрозділи ДК «Укроборонпром». Строк підготовки магістрів за цією спеціальністю складатиме 1 рік 4 місяці, а їх перший випуск відбудеться у 2019 році.

Реєстрація учасників та представників ЗМІ з 10-00 до 11-00.

Дата події