У другій атестації осіннього семестру цього навчального року взяли участь 16240 студентів перших чотирьох курсів. За п'ять тижнів, що минули після першої атестації, багато хто з них зумів покращити успішність свого навчання, про що свідчить порівняння результатів двох останніх атестацій. Так, кількість студентів, які атестовані з усіх дисциплін, збільшилась на 1,3 % і за результатами останньої атестації складає 47,6 %. Найбільше покращилась успішність навчання студентів другого курсу, і як результат – кількість повністю атестованих студентів збільшилась на 3,6 % (до 46,1 %). За цими показниками їм поступилися студенти третього і четвертого курсів, де з усіх дисциплін атестовані відповідно 50,0 % (краще на 0,3 %) та 49,6 % (краще на 2,1 %) студентів. А от студенти першого курсу, на жаль, не змогли досягти кращих результатів, ніж у попередню атестацію. Кількість атестованих студентів на першому курсі зменшилась на 0,9 %, досягнувши 44,8 %.

За результатами другої атестації, порівняно з першою на 0,9 % зменшилась кількість студентів, які неатестовані з трьох і більше дисциплін. Наразі їх кількість складає 2449 осіб. У середньому по університету відносна кількість студентів, неатестованих з трьох і більше дисциплін у другу атестацію, становить 15,1 %. Найбільше таких студентів на ФПМ (26,9 %), РТФ (24,8 %), ТЕФ (21,6 %), ІФФ (20,3 %) та ФІОТ (20,1 %), де високий рівень вимогливості викладачів.

Кількість студентів, неатестованих з трьох і більше одних і тих самих дисциплін, за результатами двох атестацій осіннього семестру становить 2,5 % (402 особи), що на 0,1 % краще, ніж за аналогічний період 2010/2011 навчального року. Найбільше таких студентів на ІХФ (6,5 %), РТФ (5,5 %), ФАКС (4,9 %), ТЕФ (4,8 %) та ФММ (3,5 %).

Неатестовані з усіх дисциплін 88 студентів, що на 10 осіб більше від відповідного показника попередньої атестації. Кількість студентів, які неатестовані з усіх дисциплін, за результатами обох атестацій складає 18 осіб, що значно менше, ніж восени попереднього навчального року (тоді їх було 31).

Серед іноземних студентів у другу атестацію поточний контроль успішно склали 44,2 %, а по обох атестаціях – 28,6 %. Кількість неатестованих з трьох і більше одних і тих самих дисциплін становить 16,7 %, а з усіх дисциплін по обох атестаціях – 0,7 %.

Департамент навчально-виховної роботи сподівається, що студенти з розумінням поставляться до результатів атестацій і докладуть відповідних зусиль для успішного складання зимової сесії. Бажаємо всім студентам успіхів і творчих здобутків. Хай усі студенти отримають стипендію!!!

Департамент навчально-виховної роботи